trzęsąca się kierownica
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
trzęsąca się kierownica
koła mam wywarzone, felgi proste. A podczas jazdy czyje drgania w kierownicy, najzabawniesze jest to że gdy spuszcze noge z gazu to drgania ustępują. POMOCY
witaj witaj na forum! nie widzę w tym nic zabawnego z tego copiszesz drgania sa wtedy kidy masz nogę na gazie a to znak że napęd ciagnie do przodu wynik z tego ze usterka lezy gdzies pzy układzie napędowym sprawdz jeszcze dokładnie kiedy się to dzieje czy na prostej , na zakręcie bardziej lub mniej ,w jakis okreslonych obrotach (predkosci ) z tego co piszesz trudno jeednoznacznie ustalić przyczynę tych drgań
- Chmielu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
U mnie było to samo - myślałem, że półoś krzywa, ale okazało się, że była to wina źle dokręconego przegubu wewnętrznego - od skrzyni biegów.
Zakupiłem za 12,50 komplet nowych śrubek do przegubów (orginałki
) przykręciłem i wszystko wróciło do normy 
Zakupiłem za 12,50 komplet nowych śrubek do przegubów (orginałki

Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
Passat 1.8T - projekt K04
Passat 1.8T - projekt K04
Miałem identyczną sytuację. Po wymienie amorków i jednego sworznia wahacza efekt ustał.alepka pisze:to i ja się podłącze. u mnie jest tak że nic sie nie dzieje dopóki nie zaczne hamowac. przy prędkości od 60 do 40 zaczyna drgać kierownica. powyżej i ponizej tych prędkośći jest ok. co to może być?? hamulce ma nowe wiec pogięte tarcze odpadają.
Zbadaj sobie przedmie zawieszenie u diagnosty.