Co by było gdyby,czyli rozważania na temat mocy naszych aut.
Nie wiem, pewnie tyle co R36 300, może 300+ ...
Mnie ten jeszcze kiedyś, kiedyś zaskoczył, ale Golfina na 100% 4motion więc ośką tak nie będzie.
" onclick="window.open(this.href);return false;
EDIT:
" onclick="window.open(this.href);return false; 12,09a bezdymnie??? WTF Ale wtedy chyba nie mieli setupu w Lupo na 433PS 787Nm... coś mi się wydaje, bo potem robili zdaje się poniżej 11s ćwiarę.
Mnie ten jeszcze kiedyś, kiedyś zaskoczył, ale Golfina na 100% 4motion więc ośką tak nie będzie.
" onclick="window.open(this.href);return false;
EDIT:
" onclick="window.open(this.href);return false; 12,09a bezdymnie??? WTF Ale wtedy chyba nie mieli setupu w Lupo na 433PS 787Nm... coś mi się wydaje, bo potem robili zdaje się poniżej 11s ćwiarę.
- xxxGlaDxxx
- ...
stolniczkow, całkiem możliwe, że Caddy ma inne przełożenia bo to wół roboczy do wożenia średnich ciężarów, a nie do ścigania się spod świateł Chętnie bym się przejechał zdrowym ABA, 2E lub AGG, żeby mieć punkt odniesienia.
jeździłem 2E AGG , nie wiem w czym szczegół ale ten ABA co teraz mam chodzi po prostu nie porównywalnie do tamtych wersji silnikowych , odchodzi z rolki jak i z miejsca dosyć sporo .
- stolniczkow
- Forum Master
- Kontakt:
AGG i ABA są bardzo do siebie zbliżone, mają więcej momentu z dołu niż 2E. Swoim AGG wciągałem regularnie 2 różne 2E moich znajomych mimo że mój był w 5 furtkach Wszystko zależy od stanu motorowni i już.
Czarne S3 1.8T - Dynosoft, MG Motorsport - 276km/365Nm
Grupowy chiptuning Aligator (DynoSoft) Katowice
-
- Mały gagatek
Ok, mój golfik 6 1,4 TSI 122KM manual (niecałe 5000 km przebiegu) czy golf IV 1.9 TDI 130 KM
- stolniczkow
- Forum Master
- Kontakt:
Jak ASZ zdrowy to powinien Cie zrobić
Golf 6 TSI, TSI 122 da rade kazdemu seryjnemu nawet dobremu 130km. Tu nie ma nawet co rozkminiac.
Re: Co by było gdyby,czyli rozważania na temat mocy naszych
ehe , niedawno takiego porobiłem , asz'ety tez ganiałem i było ciezęjoverrange pisze:Golf 6 TSI, TSI 122 da rade kazdemu seryjnemu nawet dobremu 130km. Tu nie ma nawet co rozkminiac.
Mazda 5 2.0 pb 155km 187nm
wronek1, moze po prostu kierowca byl do dupy albo nie ogarnial, ze sie sciga
oj nie , poprostu moc i masa przemawiają za toledo a koles z pracy ... później nie mógł uwierzyć jak z nim rozmawiałem i mówilem mu że seryjnie toledo miało 90koni.
ASZ'ty ganiałem i było trudniej niz z tsi. Ale silnik silnikowi nie równy prawda ?
ASZ'ty ganiałem i było trudniej niz z tsi. Ale silnik silnikowi nie równy prawda ?
wronek1, klocic sie nie bede, roznie w zyciu bywa. Ganialem sie z passatami 2.5tdi 150km, A6 tdi 180km, tdi 140km, tdi 130km, nawet z toledo 90 po chipie moc ok 124km z haczykiem z hamowni i wszystko bylo w tyle. Moj wg GPS'u kreci 8,5s (mierzone). Czytalem tez na niemieckich forach, ze seryjne tsi 122 kreca od 125km do 140km (seryjne) i moc od 210nm do 230nm wiec faktycznie silnik, silnikowi nie rowny a koles z pracy jakiego ma TSI? Bo dla ciekawostki dodam, ze TSI 122 dziela sie na dwie wersje tzn z dwoma rodzajami skrzyn 6 biegowych (manual) oraz z dwoma rodzajami pomp wodnych, oraz dwoma roznymi komputerami wiec duzo zalezy od rocznika i wersji wypustowej. Dodatkowo byly tez blokowane jednostki na komputerze jak i te, ktore da sie krecic (wszystko znalazlem czytaja niemieckie fora).
PS. Sam nie wiem, ktora wersje posiadam, ale wiem, ze moja (2010) ma juz ta skrzynie 6'tke z lepiej dobranym momentem obrotowym, a jak z moca to rolki jeszcze nie odwiedzalem (ale to kiedys zrobie).
PS. Sam nie wiem, ktora wersje posiadam, ale wiem, ze moja (2010) ma juz ta skrzynie 6'tke z lepiej dobranym momentem obrotowym, a jak z moca to rolki jeszcze nie odwiedzalem (ale to kiedys zrobie).
wiem tylko ze golf 6 z 2009 roku , no i napewno manual 6 biegowy , wiecej nie mam info na temat tego auta chyba ze podpytam , moje toledo wyplulo 125 koni ale po programie i na wtryskach z afn'a . Masa 1200kg wazyłem je 3 tygodnie temu na złomie u kolesia .
I takiego golfika od 80 do 170 zrobiłem na prawie 2 długości ... byc moze są zdrowsze i "zdrowsiejsze" wersje - nie mówie że nie i nie chce sie kłócic . Napisałem tylko to co zaobserwowałem z wlasnego doświadczenia . Najlepiej to stanąc na kreste tsi i asz'etem i bedziemy wtedy gadac a jeszcze lepiej rolka bo kreki ostatnio malo miarodajne ... pogonilem seryjna ibi w afn'ie i koles powiedział że miał słabsze opony i przegrał
I takiego golfika od 80 do 170 zrobiłem na prawie 2 długości ... byc moze są zdrowsze i "zdrowsiejsze" wersje - nie mówie że nie i nie chce sie kłócic . Napisałem tylko to co zaobserwowałem z wlasnego doświadczenia . Najlepiej to stanąc na kreste tsi i asz'etem i bedziemy wtedy gadac a jeszcze lepiej rolka bo kreki ostatnio malo miarodajne ... pogonilem seryjna ibi w afn'ie i koles powiedział że miał słabsze opony i przegrał
- stolniczkow
- Forum Master
- Kontakt:
ASZ kręci więcej, jak zdrowy to ma 140-145km i 100Nm więcej od TSI. Wiem co mówie, bo przeszło przez moje ręce parę ASZtów i wiem jak to chodzi. Dalej stawiam na TDI...overrange pisze:seryjne tsi 122 kreca od 125km do 140km
EDIT:
Czasem na tej stronie są brednie ale tutaj czasy podają ciekawe:
http://www.zeperfs.com/en/duel562-2733.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
- xxxGlaDxxx
- ...
Re: Co by było gdyby,czyli rozważania na temat mocy naszych
Nie oszukujmy się, ale 122 konne auto z manualem (no nawet mówmy że 135 konne) ważące więcej niż 1200kg, nie pojedzie w tyle do 100. Jak zejdziesz niżej niż 10 sekund to będzie szał. Ja stawiam na ASZ bo kunie, moment i waga za nim przemawia.overrange pisze: Moj wg GPS'u kreci 8,5s (mierzone).