SZERSZEŃ: Golf R + wydech MG + CS dolot i soft 3.0 = 360KM
Moderator: G0 Karcio
Mk6 Golf R + wydech MG + CompSport 3.0 = 340KM
Jak pierwszy raz podjechałem do Przemka, to dałbym sobie dużo uciąć, że mam proste felgi, bo gołym okiem nic nie było widać. Po zdjęciu jednej "prostej", nałożeniu na ośkę i zakręceniu okazało się, że jest źle. A za pół godziny, że tańczą wszystkie 4 felgi.
Tym razem pierwszy raz dowaliłem tak, że ślad jest widoczny na feldze gołym okiem. Stąd pewność, że czeka mnie prostowanie.
Brak szczęścia. Jeździ sobie człowiek po mieście spokojnie 200km/h, a tutaj ciągle wyprzedzają mnie - to muszę przyspieszać. I dziury trudniej się omija
Tym razem pierwszy raz dowaliłem tak, że ślad jest widoczny na feldze gołym okiem. Stąd pewność, że czeka mnie prostowanie.
Brak szczęścia. Jeździ sobie człowiek po mieście spokojnie 200km/h, a tutaj ciągle wyprzedzają mnie - to muszę przyspieszać. I dziury trudniej się omija
Gdyby R-ki były dla wszystkich, to nazywałyby się GTI.
TYM JEŻDŻĘ Taki tam sobie skromny golfik w drodze do 10.xx na 1/4 mili <KLIK>
Dawaj lajka! FB.com/GolfR32Turbo
Re: Mk6 Golf R + wydech MG + CompSport 3.0 = 340KM
Te koła na żywo wyglądają duuuużo lepiej niż na zdjęciach, jak się zobaczymy to się sam przekonasz .Rybak pisze:Michał,zajebiaszczo wygląda Twoja erka na tych czarnych 19-stkach,tylko te rurki od wydechu trochę za liche w stosunku do rozmiaru kół
Wydech na razie mi tak bardzo nie przeszkadza tak bardzo jak limiter na starcie i na przepince z 1 na 2
WolnoMatthewG pisze:Michał, czy to są 19"? Jak ci się jeździ z takim zestawem po naszych pięknych równinach?
Jakoś tam sobie radzę, na razie
BTW: Miałem dziś fajną sytuację, jechałem ze świateł tak dość dynamicznie ruszyłem i ogień. Obok mnie stał motor typu ścigacz. Też ruszył szybko, dogonił mnie, zrównał się ze mną przyspieszając i od 50 do 160 jechał obok mnie na jednym kole . Potem opóścił koło i pojechał
Pozdrawiam
Michał [vRS]
Manual Devil
Michał [vRS]
Manual Devil
vrs, widzę, że Manual Devil się przyjął
Strasznie mi się to spodobałozlos pisze:vrs, widzę, że Manual Devil się przyjął
Pozdrawiam
Michał [vRS]
Manual Devil
Michał [vRS]
Manual Devil
Michał,to ściągnij ten cholerny limiter(sam wiem jak mnie wkurzał) i będzie po sprawie.Przecież dla fachowca to bułka z masłem i podejrzewam,że nieduże kosztavrs pisze:Wydech na razie mi tak bardzo nie przeszkadza tak bardzo jak limiter na starcie i na przepince z 1 na 2
Dobra. Zrobiłem porządek z oliwami do silnika.
Obecnie mam zalany Motul X-Lite 0W30 (8100). Silnik nieobciążony chodzi lekko i cicho, ale przy mocniejszym wciśnięciu gazu temperatura rośnie dość szybko, na tyle szybko, że mnie to martwi. Dlatego kilka godzin w sieci i znalazłem:
Do jazdy na co dzień, po prostu porządny olej. Różnica jest w lepkości w wysokiej temperaturze, która pozwala jeździć autem do pracy.
http://www.autochemia24.pl/product-pol- ... 40-5L.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Do mocnego upalania, lepkość w wysokich temperaturach pozwala na skuteczne smarowanie serducha.
http://www.autochemia24.pl/product-pol- ... 60-5L.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Dam znać jak się spisują. Na razie Motul X-Lite jest raczej do jazdy z babcią... Przynajmniej w moich paRszywku.
Ponadto jedzie do mnie dodatek do paliwa, który ułatwia spalanie benzyny - wg kolegów z niemieckiego forum pozwala pozbyć się dymienia/niepełnego spalania wachy i następstw tj. czarne kominy. Na zmianę przyspieszenia ponoć nie ma co liczyć
http://www.autochemia24.pl/product-pol- ... 250ml.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Obecnie mam zalany Motul X-Lite 0W30 (8100). Silnik nieobciążony chodzi lekko i cicho, ale przy mocniejszym wciśnięciu gazu temperatura rośnie dość szybko, na tyle szybko, że mnie to martwi. Dlatego kilka godzin w sieci i znalazłem:
Do jazdy na co dzień, po prostu porządny olej. Różnica jest w lepkości w wysokiej temperaturze, która pozwala jeździć autem do pracy.
http://www.autochemia24.pl/product-pol- ... 40-5L.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Do mocnego upalania, lepkość w wysokich temperaturach pozwala na skuteczne smarowanie serducha.
http://www.autochemia24.pl/product-pol- ... 60-5L.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Dam znać jak się spisują. Na razie Motul X-Lite jest raczej do jazdy z babcią... Przynajmniej w moich paRszywku.
Ponadto jedzie do mnie dodatek do paliwa, który ułatwia spalanie benzyny - wg kolegów z niemieckiego forum pozwala pozbyć się dymienia/niepełnego spalania wachy i następstw tj. czarne kominy. Na zmianę przyspieszenia ponoć nie ma co liczyć
http://www.autochemia24.pl/product-pol- ... 250ml.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Zastanawia mnie tylko czy taka częsta zmiana oleju nie ma jakiegoś negatywnego wpływu na silnik hmm.. Ja po 3 tys. wymieniłem ten fabryczny na jakiś Mobil ESP Formula(5W-40) bo to był jeden z tych, które mieli pod ręką i jakoś jeżdżę. Czy jest dobry? Okaże się pewnie za jakieś 100tys. Z tym, że prawie wszystkie samochody u mnie na tym jeżdżą więc z ewentualna dolewką nie ma problemów.
Jaruś, ale po co się rozdrabniać skoro od razu można zapodać kompletnego wirusa?Rybak pisze:Michał,to ściągnij ten cholerny limiter(sam wiem jak mnie wkurzał) i będzie po sprawie.
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
Co do tych olei to nie wiem czy 10W60 to nie za dużo na ten silnik, chodzi mi o jego gęstość na zimnym. To już jest dość gęsty olej. Twój silnik jest nowy, pasowanie pewnie ciasne, więc nie wiadomo czy ta lepkość będzie odpowiednia. Tego typu oleje stosuje się w silnikach po grubych przeróbkach mechanicznych typu.: kute tłoki. Ich pasowanie jest o wiele luźniejsze, latają po cylindrach jak przysłowiowy żyd po pustym sklepie W porównaniu do takiego 0W30 czy 5W40 jest to dość duża różnica:zlos pisze:Dobra. Zrobiłem porządek z oliwami do silnika.
Kod: Zaznacz cały
olej 0W30 5W40 10W60
lepkość 40st 66.5 92.0 175
lepkość 100st 11.9 14.8 24.0
w mm2/s
Mateuszku,dokładnie A tak nawiasem mówiąc czekam na jakieś Twoje mody.Nie znudziła się jeszcze seria?MatthewG pisze:Jaruś, ale po co się rozdrabniać skoro od razu można zapodać kompletnego wirusa?
Tomi,uwielbiam ludzi którzy lubią ciągle coś kombinować,bo czasem można znależć to coś.Jak dla mnie na razie numer 1 jest Xtreem,czyści i jeszcze daje kopa.Stp na razie testuję tego czerwonego,ale on kopa nie daje.Już niebawemzlos pisze:Ponadto jedzie do mnie dodatek do paliwa, który ułatwia spalanie benzyny - wg kolegów z niemieckiego forum pozwala pozbyć się dymienia/niepełnego spalania wachy i następstw tj. czarne kominy. Na zmianę przyspieszenia ponoć nie ma co liczyć
http://www.autochemia24.pl/product-pol-" onclick="window.open(this.href);return false; ... 250ml.html
Obrazek
Znudziła i dlatego już pewne kroki w tym temacie poczyniłem Ale o tym niebawem. Jak fundusze dopiszą to będzie coś ekstra I nie mam na myśli jakichś gigantycznych przyrostów mocy rzędu 100 koni. Takie cuda to w innym wcieleniuRybak pisze:Mateuszku,dokładnie A tak nawiasem mówiąc czekam na jakieś Twoje mody.Nie znudziła się jeszcze seria?
Wstęp jak do dobrego kryminałuMatthewG pisze: już pewne kroki w tym temacie poczyniłem
Musiało powiać grozą
Czekamy,czekamy,ciekaw jestem co tam chcesz wykombinowaćMatthewG pisze:Jak fundusze dopiszą to będzie coś ekstra