Swiecące się ESP
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Swiecące się ESP
mianowicie świeci sie cały czas ESP vag pokazał błąd "778 czujnik kąta skrętu G85 - uszkodzenie mechaniczne" co go kasuje pojawia się od nowa kierownica nie była ruszana nic nie było robione poprostu tak nagle sie pojawił sprawdzałem w bloku diagnostycznym czujnik działa cały czas jak jest kierownica prosto jest 0 stopni na max w lewo jest 550 stopni na max w prawo 547 stopni o co chodzi ?? czyżby trzeba był kalibrować ?
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Swiecące się ESP
na pewno nie zaszkodzi spróbować...często pomaga, http://www.ross-tech.com/vag-com/cars/s ... angle.html" onclick="window.open(this.href);return false;AD6 pisze:czyżby trzeba był kalibrować ?
Swiecące się ESP
a nie miales np tak ze zanim wyskoczyl ci blad to esp samo z siebie uruchamialo sie na prostej drodze? ja u siebie konkretnie mialem tak jade spokojnie 40 km/h stala predkosc przy jezdzie na wprost ok , przy skrecaniu w lewo ok a jak zakret w prawo to ESP samo sie uruchamialo( wydaje mi sie ze w lewym kole) i powiem szczerze do dzisiaj nie rozwiazalem problemu , bo robilem kalibracje i wszystko bylo ok do momentu jazdy stala predkosc na zakrecie w prawo;)