Nierówno hamuje, co moze byc nie tak ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nierówno hamuje, co moze byc nie tak ??
Zauwazylem ze jak hamuje z piskiem to jedna strona przodu hamuje troszke pozniej, jest krotszy slad gumy i sciaga mi na jedna strone. Co moze byc przyczyna?
Tarcze, klocki, bebny i szczeki mam nowe. Wlasnie bymem na rolkach i gosc stwierdzil ze lewy przod gorzej hamuje, ale przeglad bym przeszedl. Kurde ale przy wiekszej predkosci i ostrym hamowaniu mnie lekko stawia bokiem.
Ten gosc od przegladu powiedzial zebym przelozyl po jednym klocku z prawego na lewy i z lewego na prawy i sprawdzil czy bedzie lepiej bo moze byc rozny material na klockach. Inny gosc powiedzial ze moge miec niedrozny jeden elastyczny przewód hamulcowy i jest mniejsze cisnienie na zacisku. Co wy o tym sadzicie ??
Ten gosc od przegladu powiedzial zebym przelozyl po jednym klocku z prawego na lewy i z lewego na prawy i sprawdzil czy bedzie lepiej bo moze byc rozny material na klockach. Inny gosc powiedzial ze moge miec niedrozny jeden elastyczny przewód hamulcowy i jest mniejsze cisnienie na zacisku. Co wy o tym sadzicie ??