Pioneer i allegro

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

enesen
Użytkownik
Użytkownik

Pioneer i allegro

Post autor: enesen » śr maja 18, 2011 23:24

http://www.pioneer.pl/pl/content/press/ ... ONICS.html" onclick="window.open(this.href);return false;

i ponad stu frajerów w jednej tylko aukcji użytkownika "1supercena1" który pisze w aukcji: "2 LATA PISEMNEJ GWARANCJI „PIONEER” GWARANCJA JEST REALIZOWANA W KAŻDYM SERWISIE PIONEERA NA TERENIE CAŁEGO KRAJU"

Drodzy forumowicze uważajcie co kupjecie i od kogo:)

Maggot
M & K
M & K

Pioneer i allegro

Post autor: Maggot » pn maja 30, 2011 22:14

enesen, dzięki wielkie za informacje !
Wg. mnie temat powinien zostać podwieszony, żeby ludzie się nie nacięli ;>
Dzięki raz jeszcze :)

Pozdro!

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Pioneer i allegro

Post autor: powalla » wt maja 31, 2011 09:47

Co mają naciąć? Sprzedawca gwarantuje że sprzęt będzie sprawny przez 24 miesiące i to do niego zwracasz się z roszczeniami w razie ewentualnych problemów ze sprzętem . Nas (odbiorca końcowy) nie obchodzi co on z tym zrobi . Nas interesują potem terminy zwrotu sprawnego sprzętu i tyle, a sprawny naprawy pozostawmy dilerom, serwisom itd. My mamy mieć 24 miesiące sprzęt sprawny , bo o tego zobowiązuje ich ustawa.

Maggot
M & K
M & K

Pioneer i allegro

Post autor: Maggot » wt maja 31, 2011 20:22

powalla, jak masz czas i nerwy na ew. użeranie się później w różnego typu urzędach czy to telefonicznie/mail'owo na początku, to proszę bardzo, ja ze swojej strony nie mam zamiaru ryzykować i dziękuję Koledze za informacje, Ty zrób co chcesz .

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Pioneer i allegro

Post autor: powalla » wt maja 31, 2011 21:58

Co za różnicę co kupisz? Kupując np. czajnik jesteś równie narażony na komplikacje z wyegzekwowaniem swoich praw jak kupując o 1/3 tańsze radio ...nie wspominam nawet że nie słyszy się o kłopotach z usterkowością Poneerów.

Maggot
M & K
M & K

Pioneer i allegro

Post autor: Maggot » śr cze 01, 2011 12:45

powalla, Kolega chciał przekazać informacje, ja mu podziękowałem, a Ty widzę trochę nadpobudliwy jesteś :bajer:
ZAWSZE na jakieś ryzyko jesteśmy narażeni kupując jakikolwiek produkt, ALE gdy WIESZ Z GÓRY, że produkt od danego sprzedawcy NIE ma egzekwowanej gwary w miejscach docelowych i w jego gestii jest oddanie przedmiotu X na gwarancję(nie masz pewności gdzie, co i jak i czy wgl coś poczyni) to nie jest lepiej na wszelki wypadek kupić w innym źródle, o którym nie mamy takiej informacji ? :bajer:

Różnie bywa i nawet wielkie marki miewają problemy, czy to masowe, czy z pojedynczymi egzemplarzami produktów, dlatego nie bądź taki pewny nigdy dla swojego dobra, że gwara Ci się nie przyda .

Myślę, że wyczerpałem temat, ale jeśli chcesz dalej podyskutować to chętnie - zapraszam na pw :pub: :bajer:

Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Kontakt:

Pioneer i allegro

Post autor: jhosef » śr cze 01, 2011 13:16

enesen ma słuszność. Koleś naciąga bo niby sprzęt ma gwarancję pisemną producenta a tak naprawdę jej nie ma. I co z tego, że odpowiada sprzedający. Jak kupujesz przez neta to trochę komplikuje sprawę. Przy zakupie możesz sobie myśleć, że w razie czego znajdziesz serwis w pobliżu a tu pupa. Nie masz gwarancji producenta.

enesen
Użytkownik
Użytkownik

Re: Pioneer i allegro

Post autor: enesen » śr cze 01, 2011 21:38

Rozpoczynając ten temat miałem na uwadze dobro forumowiczów.
Ale widzę że uderzyłem w czyjść interes ewentualnie ktoś lubi być robiony w bambuko na własne życzenie. Jeżeli sprzedawca podaje w opisie aukcji że radio ma gwarancję która jest realizowana na terenie kraju a dobrze wie że tak nie jest to jest najzwyklejszym oszustem. To oszustwo jest banalnie udowodnić dzięki informacji polskiego dystrybutora Pioneera. Jak widać są ludzie którym to nie przeszkadza i chetnie kupią radio 30zł taniej niż u "uczciwego" sprzedawcy. Jeżeli ktoś kiedykolwiek musiał coś reklamować w elektromarecie to wie że NIE MA żadnych problemów! (tak Panie Powalla, zakupioną stację pogody w Euro reklamowałem 2 razy i za każdym razem dostawałem nową, oryginalnie zapakowaną).

Oczywiście każdy kupujący ma prawo sądzić że sprzedawca działa zgodnie z prawem i zgodnie z prawem odpowie na naszą ewentualną reklamację.
CZY W PRZYPADKU SPRZEDAWCY-OSZUSTA MOŻNA LICZYĆ NA REKLAMACJĘ ZGODNĄ Z PRAWEM?

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Pioneer i allegro

Post autor: powalla » czw cze 02, 2011 00:47

Właśnie przejrzałem kilka aukcji osób wymienionych przez DSV i na jednych jest napisane że "gwarancja na terenie pl w każdym serwisie Pioneera " co oczywiście jest kłamstwem ale 2 sprzedawców z tamtej listy nic nie wspomina o tym ... panowie jak piszemy to piszmy dokładnie , bo zaraz taki :thowo: znajdzie wpisy na naszym forum że jest kłamcą i oszukuje klientów i zrobi adminowi sprawę ... tak tak panowie to że wy sobie tu jazdy po sprzedawcach robicie to wcale nie oznacza że forum za to nie odpowiada . Koleś nawet nie musi zbytnio argumentować tego w sądzie ... przedstawiliście (my) go (powiązanie linku i jawne nazwanie oszustami) w złym świetle i ma prawo do zadośćuczynienia (pamiętna sprawa carmani.pl ..nie ma wyroku nie ma sprawy i wszystko co gdzieś na forach napisano musiano usuwać i przepraszać !!! ).

Wyegzekwować gwarancję , rękojmię to też jest sztuka a to że stacja się uszkodzila i 2x ją wymieniano , to ma być jakiś argument oprócz tego że to badziew? Kolego wada fabryczna to całkiem co innego niż ..no właśnie jak tu komuś udowodnić że płyta zacięła się w środku nie przez to że ktoś próbował włożyć drugą lecz że mechanizm CD jest fabrycznie wadliwy . Pozostaje słowo nasze i gwaranta ...będziesz brał rzeczoznawcę by zbadał radio? Próbowałeś kiedyś reklamować oponę lub akumulator? Zawsze coś znajdą ...za małe ładowanie, za duże ładowanie , za małe ciśnienie , za duże ciśnienie... żeby nie uznać wymiany .
Zycie nauczyło mnie kupować czajnik bezprzewodowy do pracy w auchanie , bo jak się zepsuje (tak co miesiąc i stąd mam 2szt), to po 14 dniach dostaję nowy (rękojmia )...mam za to chwalić firmę auchan czy Mantę, że produkują syf? Rowenty, philipsy i inne markowe (też z CHRLa jakże) przerabiałem i awaryjność prawie identyczna.

Sprawa cen , to piszesz 30zł , a tu kolego taki deh2300 oficjalnie 330zł a niby oszust 252zl , czyli 78zł różnicy, ba niby mało ale biorąc już pod uwagę procenty to tak jak wspomniałem to prawie 1/3 ceny!!!

Sprawa następna , to tylko chyba w naszym cudownym kraju jest nieegzekwowana gwarancja europejska . W całej :normalnej: europie kupując sprzęt w jednym kraju można go serwisować w innym kraju ...tylko nie w PL , bo DSV dodaje swoją gwarancję książeczkową i sobie nie życzy klocków w serwisie na których nie zarobiła , no i żeby nie było to DSV i tak odzyskałoby potem za naprawę takiego radia zwrot kosztów od centrali europejskiej ! Ot caaała Polska właśnie !

Maggot
M & K
M & K

Pioneer i allegro

Post autor: Maggot » czw cze 02, 2011 09:12

powalla, Nie wiem po co tutaj tak dyskutujemy wszyscy .
Wystarczy link, lub część tekstu, choćby

"WAŻNA INFORMACJA: dotycząca NIE autoryzowanych dealerów Pioneer
W związku z częstymi pytaniami dotyczącymi autoryzacji wybranych sprzedawców i sprzecznymi informacjami jakie otrzymują klienci, pragniemy poinformować, że firmy

HB Partner
4deejays
RTVmax
E&M ELECTRONICS (właściciel sklepu internetowego http://www.audiopioneer.pl" onclick="window.open(this.href);return false;),
MarMax Electronic (właściciel sklepu internetowego http://www.carhifi24.pl" onclick="window.open(this.href);return false;),
AUDIOKRAK

oraz sprzedawcy na serwisie aukcyjnym Allegro posługujący się następującymi nazwami

Thowo,
Car-Radio-Mix,
1supercena1,
Donat2004,
Schnell7,
MarMax Electronic,
Bastruk,
Giza18
FAREL-TEAM,
LIGHT-STYLE
NIE są autoryzowanymi punktami sprzedaży Pioneer i NIE współpracują z oficjalnym dystrybutorem produktów Pioneer w Polsce, jakim jest firma DSV Sp. z o. o. S.K.A.

Jednocześnie informujemy, że produkty oferowane przez w/w sprzedawców NIE pochodzą z oficjalnej sieci dystrybucji Pioneer, a są wynikiem indywidualnego importu z za granicy."

Tekst jest cytatem ze strony:
http://www.pioneer.pl/pl/content/press/ ... ONICS.html

I tyle w temacie. Nie skłamiemy, tylko zacytujemy, a potencjalny kupujący sam zdecyduje co zrobić .

Awatar użytkownika
powalla
_
_

Pioneer i allegro

Post autor: powalla » czw cze 02, 2011 19:37

http://www.audiopioneer.pl/news/show/id/31" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”