Golf III 1.4 92r licznik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Golf III 1.4 92r licznik
Witam, mam golfa III z 92 roku z silnikiem 1.4. Mialem założony licznik z zegarem a wymieniłem na licznik z obrotomierzem. Wszystko działa fajnie tylko przekłamuje mnie na prędkości oraz na dystansie czy można to jakos wyregulować gdzies by pokazywał dokładnie ? dzisiaj z kolegą go sprawdzałem i przekłamuje o jakies 15% w dół
Golf III 1.4 92r licznik
Zmienić coś tam się da, ale to nie ma sensu.
Musisz kupić licznik z takim samym WGSZ jak był oryginalnie. WGSZ to oznaczenie licznika. EWentualnie szukaj do silnika 1,4 i powinien pasować bez problemu.
Niestety nie można kupić pierwszego lepszego licznika i oczekiwać że będzie działał bezproblemowo, trzeba szukać odpowiedniego.
O WGSZ poczytasz na forum i na google.
No i jeszcze dobrze będzie jak numer starego licznika będzie się zgadzał z nowym.
Musisz kupić licznik z takim samym WGSZ jak był oryginalnie. WGSZ to oznaczenie licznika. EWentualnie szukaj do silnika 1,4 i powinien pasować bez problemu.
Niestety nie można kupić pierwszego lepszego licznika i oczekiwać że będzie działał bezproblemowo, trzeba szukać odpowiedniego.
O WGSZ poczytasz na forum i na google.
No i jeszcze dobrze będzie jak numer starego licznika będzie się zgadzał z nowym.
Golf III 1.4 92r licznik
Numer się raczej nie będzie zgadzał. przecież stary ma zegarek a mdek, szuka z obrotkiem.
MK3 ADZ->AGU
Golf III 1.4 92r licznik
Napisałem jak zazwyczaj jest. Wystarczy sprawdzić WGSZ licznika i tyle. VW nie rozdzielał liczników względem obrotomierz / brak obrotomierza.
Golf III 1.4 92r licznik
Hmm, myślałem że każda część która się różni czymkolwiek ma inny numer.
nvm.
nvm.
MK3 ADZ->AGU
Golf III 1.4 92r licznik
Tak, liczniki mają numery naklejone najczęściej koło listwy oświetlającej, ale prócz tego mają index WGSZ i mamy wyszczególnione że do 1,4 silnika pasują 2 indeksy. Ja spotkałem oba indeksy w licznikach z obrotomierzami, więc z tego wychodzi że powinny być też w licznikach tylko z zegarem.
Najbardziej zainteresowany powinien być poszukujący, który powinien znaleść temat o WGSZ, odczytać swój oryginalny i porównać.
Najbardziej zainteresowany powinien być poszukujący, który powinien znaleść temat o WGSZ, odczytać swój oryginalny i porównać.
Re: Golf III 1.4 92r licznik
Nie czytasz tego co pisze...skaktus pisze:ale prócz tego mają index WGSZ i mamy wyszczególnione że do 1,4 silnika pasują 2 indeksy...
Napisałeś, że
i masz tu na myśli numer części, nie indeks WGSZNo i jeszcze dobrze będzie jak numer starego licznika będzie się zgadzał z nowym.
To przecież niemożliwe, bo
, aprzecież stary ma zegarek a mdek, szuka z obrotkiem.
Więc liczniki z takim samym indeksem z obrotkiem i zegarem będą miały różne numery, prawda? Bo to przecież całkiem inna część...każda część która się różni czymkolwiek ma inny numer
MK3 ADZ->AGU
Golf III 1.4 92r licznik
mdek, a na starym wszystko było dobrze ? kół nie zmieniałeś ostatnio lub opon ?
Ten licznik z obrotkiem masz dobry - prędkościomierz od 20-200 (bodajże) i do 7k obrotomierz ?
Ten licznik z obrotkiem masz dobry - prędkościomierz od 20-200 (bodajże) i do 7k obrotomierz ?