przykry zapach wewnątz samochodu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam wszystkich forumowiczów.Mam problem z moim golfem.Mam straszny smród wewnątrz samochodu...niewiem jakl to opisać. odgrzybiłem klime ozonem,dałem samochód do prania tapicerki i foteli ale i tak nie pomogło podobnie jak odświeżacze powietrza.Koledzy pomóżcie bo nie mogę tego znieść
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=229254
sprawdź czy masz suchą wykładzinę po stronie pasażera, sprawdź czy masz sucho w bagażniku, a potem ustal skąd śmierdzi - może komuś coś wpadło pod fotel, albo składałeś tylne fotele i pod nimi coś zostało (kiedyś widziałem jak ser żółty pięknie spleśniał pod kołem zapasowym, a u kumpla rozkładała się mysz )
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
-
- Forum Master
Tak jak pisze kolega wyżej - albo samochód po zalaniu,nie wysuszony a teraz kiedy jest coraz cieplej zaczyna wszystko gnić.
Czy auto nie było przypadkiem niedawno kupione ? Bo jeśli ktoś się komuś "napatoczy" to są proste systemy na zatrucie mu życia - konserwa rybna, schowana gdzieś głęboko w fotelu, pod tapicerką + zrobiona w niej dziura. Przez pierwsze tygodnie nic się nie dzieje, ale jak zrobi się ciepło jak się zacznie...
No i tak samo jak pisali - wypruj całe wnętrze, fotele, wykładzinę, podsufitkę, wszystko i szukaj. Może coś z zakupów zostało, może ktoś coś zostawił.
Czy auto nie było przypadkiem niedawno kupione ? Bo jeśli ktoś się komuś "napatoczy" to są proste systemy na zatrucie mu życia - konserwa rybna, schowana gdzieś głęboko w fotelu, pod tapicerką + zrobiona w niej dziura. Przez pierwsze tygodnie nic się nie dzieje, ale jak zrobi się ciepło jak się zacznie...
No i tak samo jak pisali - wypruj całe wnętrze, fotele, wykładzinę, podsufitkę, wszystko i szukaj. Może coś z zakupów zostało, może ktoś coś zostawił.
-
- Użytkownik
Zrób to co wszyscy tutaj radzą. A potem jeśli dalej będzie śmierdzieć(co przez jakiś czas możliwe) to polecam kawę
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
A jaki to "rodzaj" smrodu: stęchlizna, zgnilizna, zdechlizna, chemia, benzyna/ropa/smary, zepsute jedzenie, masło, mleko, mięso? Może będzie łatwiej coś ustalić.
- Flassh
- Mały gagatek
- Kontakt:
Mi tak śmierdzą dywaniki z tyłu i to też nie zawsze (jak stoi w garażu) , chyba taki materiał i trochę przegniły ale nie widać po nich.
Radiowa strona miasta, kanał 19,23,35 AM.
73!
73!
- s0unD
- Użytkownik
- Kontakt:
Jak ja kupowalem auto niestety w zimie to Pan sprzedający wymyl samochod w niskiej temperatucze CALE WNETRZE i zaczelo ladnie smierdziec ale pranie w cieple dni i kilkanascie godzien wietrzenia pomoglo
Jakby się komuś bardzo nudziło to zapraszam do siebie i czekam na wszelką obiektywną krytykę:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=382966
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=382966
- inż. Mk2_marcin
- Golfista
może jakiegoś masz zdechłego zwierzaka pod maską i go wozisz ze sobą warto sprawdzić dokładnie
tam gdzie powietrze się dostaje filtr , kanał gdzie powietrze uchodzi, jesteś w stanie wywietrzyć auto potem zamknąć i sprawdzić z którego miejsca uchodzi zapach?
Mam jeszcze jeden pomysł włącz nawiewy na maxa może z nich wylatuje przykry zapach..
tam gdzie powietrze się dostaje filtr , kanał gdzie powietrze uchodzi, jesteś w stanie wywietrzyć auto potem zamknąć i sprawdzić z którego miejsca uchodzi zapach?
Mam jeszcze jeden pomysł włącz nawiewy na maxa może z nich wylatuje przykry zapach..
No niestety w takich przypadkach trzeba szukać. Jeśli dywaniki są suche to zajrzyj pod nie. Może wygłuszenie zawilgotniało i gnije. U mnie tak było. Dywanik suchy a pod nim woda. Wygłuszenie ma masę bitumiczną aby nie zamakało od góry ale jak doszło poniżej to łatwo przez to nie wyschnie. Ja suszyłem i prałem to kilka dni. Jedne wygłoszenie poszło nowe. Smród zniknął. Obwąchaj fotele, przejrzyj samochód. Może jakaś niespodzianka gdzieś leży.
to co zaproponuję to półśrodek, ale żeby wnętrze auta zamieniło się w pachnące to kupujemy z 3-4 choinki zapachowe wuder-baum wieszamy w 3 różnych miejscach i wystawiamy auto na 5-6h na pełne słońce (im bardziej gorąco tym lepiej). Po tej operacji całe wnętrze przesiąka zapachem choinek.
MK3 `93 1.8 ABS 90KM - był
Seat Ibiza FL `00 1.9 SDI AQM - jest
Skoda Octavia '03 1.8T AUM - jest
Seat Ibiza FL `00 1.9 SDI AQM - jest
Skoda Octavia '03 1.8T AUM - jest
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
A nie zdechło coś? nie masz czegoś pod siedzeniami ? Miałem przypadek że pod siedzeniem i pod dywanem (tam gdzie ludzie zazwyczaj są) były orzeszki batoniki gumy.. i wszystko gniło i plesniało.. Pozdro.
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
Miałem ten problem w MK2,mysz weszła pod tapicerkę na tylnych nadkolach i tam zdechła.Przez kilka miesięcy w samochodzie czuć było okropny fetor.Pewnego dnia z ojcem postanowiliśmy się za to wziąć.najpierw wszystko dokładnie wymyliśmy,odkurzyliśmy i wywietrzyliśmy samochód.Smród nie ustał więc zacząłem "niuchać" gdzie jest centrum tego smrodu.Po odkręceniu tapicerki naszym oczom ukazała się rozłożona mysz.Umyłem dokładnie miejsce w którym zdechła.Fetor zmalał,a po kilku dniach ustąpił.
Sprzedam felgi stalowe VW 13" ,komplet 100 zł.
Kontakt na PW.
Kontakt na PW.