Witam,
wrzucając lewy kierunek czasem buczy (brzęczy) mi coś w okolicach przycisku świateł awaryjnych i wtedy kierunek nie chce się załączyć. Czasem zadziała po kilku próbach, a czasem dzieje się tak przez dłuższy czas. Światła awaryjne działają w porządku. Wiem, że gdzieś tam jest przekaźnik, ale już naczytałem się na podobne tematy i sam już nie wiem czy to przekaźnik, przerywacz, włącznik czy manetki lub jeszcze co innego. Proszę o pomoc, bo jazda bez kierunku jest irytująca.
Problem z kierunkowskazem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Problem z kierunkowskazem
Czy to pewne z tą manetką? Można ją jakoś naprawić czy trzeba wymienić manetkę? Orientuje się ktoś jak wygląda ta sprawa cenowo? Najlepiej chyba jest rozejrzeć się po szrotach. Cały czas miałem nadzieję, że to przekaźnik...
- dawid1062
- Nowicjusz
- Kontakt:
miałem ten sam problem tylko że z prawym kierunkowskazem, obstawiam awarię włącznika awaryjnych w którym jest też przerywacz kierunkowskazów. U mnie się samo naprawiło
Wymieniłem włącznik awaryjnych (30 zł) i póki co jest ok. Dzięki wszystkim za pomoc.