sterownik vw Golf II 1,3
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
sterownik vw Golf II 1,3
Witam,
silnik mi nie odpalał. I po sprawdzeniu wszystkiego okazało się, że to sterownik silnika. Proszę o rady, jak nie dopuścić do tego by ponownie się zepsuł. Innymi słowy co mogło być przyczyną tego stanu? Najczęstsze czyli jakie? Oraz czy musi być identyczny z numerami ze starego? Czy można inny zamontować? Teraz jest założony innej firmy, ale nr się prawie zgadzają. Skoro jeździ to zostawiać? Czy też pójdzie? Z góry dzięki za porady.
silnik mi nie odpalał. I po sprawdzeniu wszystkiego okazało się, że to sterownik silnika. Proszę o rady, jak nie dopuścić do tego by ponownie się zepsuł. Innymi słowy co mogło być przyczyną tego stanu? Najczęstsze czyli jakie? Oraz czy musi być identyczny z numerami ze starego? Czy można inny zamontować? Teraz jest założony innej firmy, ale nr się prawie zgadzają. Skoro jeździ to zostawiać? Czy też pójdzie? Z góry dzięki za porady.
sterownik vw Golf II 1,3
Nie wiem o jaki sterownik ci chodzi przy 1.3 Podaj jakie masz oznaczenie silnika i czy chodzi ci o modul zaplonowy czy o sterownik wtrysku silnika NZ
Re: sterownik vw Golf II 1,3
O to mi chodzi...
http://allegro.pl/komputer-vw-golf-polo ... 47345.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://allegro.pl/komputer-vw-golf-polo ... 47345.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Paweł Marek
- V.I.P.
sterownik vw Golf II 1,3
jeśli chcesz porady podaj numery nowego sterownika. Awarie sterowników to rzadkość, częstsze są jakieś usterki ich okablowania
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Vw'owskie numery są identyczne plus litera "A" na końcu. Wcześniej był sterownik innej firmy i pewnie dlatego te się nie zgadzają... Być może jest to rzadkość, jednakże po wymianie samochód jeździ.
No chyba jednak nie taka rzadkość. Również jestem ciekaw co może być przyczyną zgonu sterownika. W moim przypadku poszedł już drugi sterownik w ciągu dwóch lat (z początkiem zeszłorocznej zimy i kilka dni temu)! I jestem ciekaw czy mam pecha na wadliwe sterowniki czy na wadliwy samochód który sukcesywnie psuje sterowniki?
Golf MK2
1.3 Benzyna
rok 88
pełny wtrysk
Golf MK2
1.3 Benzyna
rok 88
pełny wtrysk
Odgrzewam temat, jednak może pomóc na przyszłość i niektórych ustrzec przed podobnym problemem. Jak wiadomo Golfy MK2 z elektryką nie mają najlepiej - zwłaszcza ze względu na swój wiek, większość kabli łamie się, śniedzieje itp. Tak było i w moim przypadku... Najważniejszy kabel, który idzie do sterownika to kabel do masy (podłączany do skrzyni biegów)... pomimo iż był podłączony i z pozoru wszystko wyglądało ok, to pod izolacją owy kabel przypominał bardziej proszek niż drut
-
- Użytkownik
sterownik vw Golf II 1,3
Właśnie. Najczęściej sterowniki palą się przez brak masy Najprościej wymienić cały przewód masowy