mk3: gdzie jest immobiliser - problem przy wymianie zamków

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

ROBEERTOLD
Nowicjusz
Nowicjusz

mk3: gdzie jest immobiliser - problem przy wymianie zamków

Post autor: ROBEERTOLD » śr cze 07, 2006 15:04

Mam pytanie - gdzie znajduje się immobiliser w mk3 1995 r.???

Muszę wymienić wszystki wkładki (na skutek włamania, podczas którego zniknęła tylko wkładka do drzwi), w tym wkładkę stacyjki. Mogę tani kupić te wkładki, ale z Golfa 1993 r. (bez immo).
Stąd pytanie, bo nie wiem czy wymiana wkładki na starsza nie unieruchomi mi pojazdu na dobre, czy stanie się tak dopiero po wymianie całej stacyjki (a może ten czytnik jest gdzieś indziej?).
Wiem, że będe musił umieścić kostkę immobilisera w starym kluczyku bądź dorobić kluczyki do tych nowych "starych" zamków z miejscem na immobiliser, ale nie wiem, czyt zamiana wkładek na starszy model nie wpędzi mnie w koszty.

Z góry dzieki za pomoc...
Ostatnio zmieniony wt lis 10, 2009 13:55 przez ROBEERTOLD, łącznie zmieniany 1 raz.

jaszczur
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: jaszczur » ndz cze 11, 2006 07:36

znajduje się on po lewej stronie nad skrzynka bezpieczników,musisz ściagnąć osłonke ppod kierownicą bedziesz miał wtedy wkrety na wierzchu ,wykręcacz je sciatgasz obudowę i jak schylisz głowę to zobaczysz nakretke na klucz 10 odkrecasz ja wkładasz rekę od spodu i wyciagasz go

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”