Brak mocy ..problem z ruszaniem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam .
mam taki problem otoz wczoraj bylem na ustawienie zaplonu no niby cos tam pomoglo ale nie do konca .
golf nie ma mocy gdy chcialem wczoraj wjechac pod gorke to musialem zredukowac az do 2 i to z wielkim trudem podjechal.
czasami gdy podkrece obroty jest wszystko ok ladnie wchodza lecz za chwile gdy znowu chcem podkrecic nie chca wejsc i strzela z filtra powietrza.
wczesniej w trasie na 3biegu robilem 120km a teraz moze z 80km a obroty dochodza do 6 tys.
tak wiec z przyspieszaniem to jest cieno..totalny brak mocy
swiece i kable byly wymieniane 12 wrzesnia
Golf 3 silnik 2.0
mam taki problem otoz wczoraj bylem na ustawienie zaplonu no niby cos tam pomoglo ale nie do konca .
golf nie ma mocy gdy chcialem wczoraj wjechac pod gorke to musialem zredukowac az do 2 i to z wielkim trudem podjechal.
czasami gdy podkrece obroty jest wszystko ok ladnie wchodza lecz za chwile gdy znowu chcem podkrecic nie chca wejsc i strzela z filtra powietrza.
wczesniej w trasie na 3biegu robilem 120km a teraz moze z 80km a obroty dochodza do 6 tys.
tak wiec z przyspieszaniem to jest cieno..totalny brak mocy
swiece i kable byly wymieniane 12 wrzesnia
Golf 3 silnik 2.0
- piotrek gti_abf
- Ma gadane
ja wyciagnolem caly aparat zaplonowy wlozylem go na miejsce wszystko ustawilem i wczoraj bylem ustawic obroty... jest ustawione na 6 stopni ale lapie dopiero na wysokich obrotach... i ciezko ruszyc ..a w trasie nie ma *#cenzura#*.. nic kompletne zero i slychac dzwiek jak by chcial a nie mogl... moze sonda lambda? bo mialem juz ja do wymiany .... albo *#cenzura#* zaplon ustawili?
od sondy nie byloby az takich objawow raczej,
sprawdz rozrzad tak jak kolega wyzej zasugerowal.
sprawdz rozrzad tak jak kolega wyzej zasugerowal.
czyli dokladnie co mam w nim sprawdzic?? nie jestem mechanikiem i nawet nie wiem w jaki sposob mam to ogarnoc..
co musze zrobic najlepiej jak by ktos po kolei opisal
co musze zrobic najlepiej jak by ktos po kolei opisal
zdejmujesz osłone i sprawdzasz czy znaczki sie zgadzaja.
tu w temacie masz zobrazowane co i jak mniej wiecej.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=162562
dobrze byloby tez zdiagnozowac podlaczajac do kompa autko,
tu w temacie masz zobrazowane co i jak mniej wiecej.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=162562
dobrze byloby tez zdiagnozowac podlaczajac do kompa autko,
Re: Brak mocy ..problem z ruszaniem
masz na myśli km/h? jeśli tak to ci się sprzęgło ślizga... okładziny do wymiany.boob1990 pisze:na 3biegu robilem 120km a teraz moze z 80km a obroty dochodza do 6 tys.
MK3 ADZ->AGU
ta chodzi o km /h normalnie na 3 biegu wyciagam 120 km/h a teraz nie ma mocy i wyciagam mniej wiecej 80 km/h sprzeglo jest oki
wypity ja ustawialem rozrzad dletego ze wyciagnelem caly aparat zaplonowy i na nowo ustawilem wszystko znaki sie zgadzaja wiec to nie jest to
Brak mocy na ciepłym silniku
Panowie,
nie chce zakładać drugiego takiego samego tematu, żeby nie robić bałaganu na forum, a problem mam bardzo podobny do tego tylko nie występuje problem z ruszaniem no i silniki się też zgadzają, więc może dojdziemy wspólnie do jakiegoś rozwiązania. Mianowicie, mój problem polega na tym, że autko po rozgrzaniu chodzi bardzo kiepsko, to znaczy ma mało mocy, jest strasznie zamulone, ciężko przyspiesza, odcina przy 5000 obr. Mam zamontowaną instalację gazową i jadąc na gazie jest wszystko w porządku. Na razie ratuję się tym, iż jak ściągnę czujnik temperatury cieczy chłodzącej, to auto działa cały czas sprawnie (nawet po rozgrzaniu). Dlaczego tak się dzieje? Jak wiecie co to może być, to poradźcie co ewentualnie można sprawdzić i jak, tanim kosztem, żeby nie kupować masy niepotrzebnych części.
a u Ciebie boob1990 próbowałeś ściągać czujnik temperatury płynu chłodzącego?
nie chce zakładać drugiego takiego samego tematu, żeby nie robić bałaganu na forum, a problem mam bardzo podobny do tego tylko nie występuje problem z ruszaniem no i silniki się też zgadzają, więc może dojdziemy wspólnie do jakiegoś rozwiązania. Mianowicie, mój problem polega na tym, że autko po rozgrzaniu chodzi bardzo kiepsko, to znaczy ma mało mocy, jest strasznie zamulone, ciężko przyspiesza, odcina przy 5000 obr. Mam zamontowaną instalację gazową i jadąc na gazie jest wszystko w porządku. Na razie ratuję się tym, iż jak ściągnę czujnik temperatury cieczy chłodzącej, to auto działa cały czas sprawnie (nawet po rozgrzaniu). Dlaczego tak się dzieje? Jak wiecie co to może być, to poradźcie co ewentualnie można sprawdzić i jak, tanim kosztem, żeby nie kupować masy niepotrzebnych części.
a u Ciebie boob1990 próbowałeś ściągać czujnik temperatury płynu chłodzącego?
Ostatnio zmieniony pn maja 23, 2011 17:40 przez pestekk, łącznie zmieniany 1 raz.
nie nie probowalem. tylko ze umnie nawet na zimnym silniku jest strasznie zamulony 1bieg na wysokich obrotach jest ok ale juz 2 bieg nawet przy wcisnieciu pedalu gazu do dechy nie daje takiej mocy jak powinien np: slychac dzwiek jak by chcial dac w piz... a nie moze i strzela z filtra powietrza
a u Cibie stało się to nagle? Od kiedy tak masz? Może związane jest to z jakąś naprawą, którą wcześniej robiłeś? Wskazówka prędkościomierza idzie równo z obrotami jak przyspieszasz?
moj golf dlugo stal od lutego nie jezdzony.. a zaczelo sie od tego ze wyciagnolem caly aparat zaplonowy no i przestawilem zaplon... ustawialem potem z wujasem wszystko ...znaki na kole i skrzyni zeby odpalil potem zostal mi tylko ustawienie zaplonu na lampie ..zrobilem to przedwczoraj no co prawda obroty sie wyrownaly . nie ma takiej mocy jaka powienien miec w sumie to wogole nie ma mocy ..na 2 biegu jak chcem przycisnoc to jest taki mol ze masakra nic nie idzie zbiera sie strasznie powolutki i ten dzwiek jak by cos go blokowalo ... nawet jak w czasie jazdy podgazuje tak do 6 tys obrotow puszcze sprzeglo to nawet nic go nie wyrwie do przodu.... mam do wymiany sonde lambde wiec to moze jest przyczyna tego wszystkiego??
wskazuwka predkosciomierza niei dzie rowno z obrotami ... obroty rosna a predkosc jest zbyt mala .... na odcinku 3 km na prostej rospedzam sie do zaledwie 100km/h
a powinien miec juz okolo 160km/h cos go blokuje tylko nie wiem coo?? aha i jeszcze jak chcem ruszyc z 1biegu to czesto go przydlawia jak dodaje gazu i gasnie
wskazuwka predkosciomierza niei dzie rowno z obrotami ... obroty rosna a predkosc jest zbyt mala .... na odcinku 3 km na prostej rospedzam sie do zaledwie 100km/h
a powinien miec juz okolo 160km/h cos go blokuje tylko nie wiem coo?? aha i jeszcze jak chcem ruszyc z 1biegu to czesto go przydlawia jak dodaje gazu i gasnie
sprobuj ta sonde wymienic, jak jest pyknieta to sterownik podaje dawke wedlug wlasnego uznania, moze go za mocno przylewa wlasnie przez nia.