Montaz haka
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Montaz haka
Czesc chłopaki! chce zamontować hak u siebie, będzie używany bardzo rzadko ale potrzebuję. Myślicie, że wystarczy takie coś? http://allegro.pl/hak-holowniczy-vw-gol ... 88588.html" onclick="window.open(this.href);return false; piszę, że ma tylko jakiś certyfikat, normalnie to zarejestruje? czy lepiej to http://allegro.pl/hak-nowy-holowniczy-v ... 63946.html" onclick="window.open(this.href);return false; z tą homologacją? Przeszukałem forum i sam montaż widzę nie jest trudny, ale jak podłączyć później to gniazdko ?w lampach widzę, że są wyjścia ale jak to podłączyć? mógłby mi ktoś łopatologicznie to wytłumaczyć? bo nie wiem czy tylko pod wybrane styki konektorami z tego przewodu co idzie od gniazda czy jest jakieś osobne wejście na jedną złączkę ? Pozdrawiam.
-
- Forum Master
Re: Montaz haka
kupilbym ten z homologacja ,potem musialbys w dowod go wbic.Ja przynajmniej mam wbity do dowodu hak
Był Golf mk3 1.6 & 1.8...jest Passat B5FL 2.0AZM
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Montaz haka
zdaje się że tu jest wsio czego potrzebujesz http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=112751" onclick="window.open(this.href);return false;_Michał_ pisze: ale jak podłączyć później to gniazdko ?
Montaz haka
Niby jest ale paru rzeczy nie rozumiem, na tym pierwszym zdjęciu gdzie jest przedstawiony cały przewód, idzie czarny kabel od wtyczki do przyczepki i sie rozchodzi na lewą i prawą lampę, ale czemu są po 2 wtyczki z każdej strony( początkowo myślałem, że się wpina w 2 gniazda te co są z tyłu lampy, ale juz po następnych zdjęciach widze, ze nie) Na tym drugim zdj. jest oryginaly przewód, który ma dwie wtyczki, u mnie jest jedna, czyli rozumiem, że trzeba dorobić drugą?
Montaz haka
jedna męska druga żeńska - w żeńską wpinasz wtyczkę która oryginalnie idzie do lampy, a męską wiązki haka wpinasz do lampy_Michał_ pisze:ale czemu są po 2 wtyczki z każdej strony
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
-
- Nowicjusz
Re: Montaz haka
Czy ktoś z was montował hak posiadając czujnik cofania?
Chodzi mi o ewentualne kłopoty związane ze zdjęciem zderzaka. Czy są jakieś połączenia na przewodach pozwalające bezproblemowo zdemontować zderzak? (jeśli tak to gdzie) Czy zrobiony jest zapas przewodów, który pozwala na położenie zderzaka na ziemi i montaż haka. Czy jest jakieś inne rozwiązanie?
Chodzi mi o ewentualne kłopoty związane ze zdjęciem zderzaka. Czy są jakieś połączenia na przewodach pozwalające bezproblemowo zdemontować zderzak? (jeśli tak to gdzie) Czy zrobiony jest zapas przewodów, który pozwala na położenie zderzaka na ziemi i montaż haka. Czy jest jakieś inne rozwiązanie?