korekta wskazan spalania wg komputera - MFA
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- kapitan bomba
- Nowicjusz
auto po czyszczeniu nastawnika pompy wtryskowej, ( nie ja robiłem, dlatego nie znam "starych" wartości z VAG) co miało się poprawić się poprawiło..ale... komputer pokazuje większe spalanie niż przed czyszczeniem, co w sumie nie znaczy ze kłamie, muszę wyskoczyć na jakąś trasę i policzyć z tankowania spalanie. Moje pytanie brzmi.. czy faktycznie mogło się zmienić spalanie czy to raczej tylko wskazania komputera..niby czytalem poradnik o czyszczeniu, za małych dawkach itd.. i.. czy mechaniczna zmiana dawki to, to samo co regulacja w VAG? Czy VAgiem zrobimy tylko prawidłowe wskazania a ewentualne spalanie mogło sie podnieść przez złe zamontowanie nastawnika.. Moze ogólnie macie jakieś sposoby jak sprawdzić najdokładniej spalanie i potem to wyregulować? Nie wiem czy zrozumiale napisalem, wrazie co pytac bede odpisywal..
Ostatnio zmieniony pt maja 20, 2011 20:47 przez kapitan bomba, łącznie zmieniany 1 raz.
korekta wskazan spalania wg komputera
Jak dawkę zmniejszysz czyli na vagu wartość wiekrza to spalanie wg kompa wzrośnie, po czyszczeniu trzeba było ustawić dawke na taką jak była wczesniej przed czyszczeniem przestawiajac nastawnik, mozna skorygować w zegarach wskazanie spalanie ale +-10%
- kapitan bomba
- Nowicjusz
Re: korekta wskazan spalania wg komputera
tylko wg kompa wzrosnie czy " na prawdę" tez?PinkFloyd pisze:Jak dawkę zmniejszysz czyli na vagu wartość wiekrza to spalanie wg kompa wzrośnie,
nie ja to robilem, nie wiem czy spisali..PinkFloyd pisze: po czyszczeniu trzeba było ustawić dawke na taką jak była wczesniej przed czyszczeniem przestawiajac nastawnik,
ponawiam pytanie.. tylko wskazania sa zle czy spalanie mogło sie popieprzyć..?PinkFloyd pisze:mozna skorygować w zegarach wskazanie spalanie ale +-10%
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
zatankuj, pojeździj trochę i zobacz ile faktycznie pali...bo gdybać i zgadywać można długokapitan bomba pisze:ponawiam pytanie.. tylko wskazania sa zle czy spalanie mogło sie popieprzyć..?
jak skorygować spalanie na MFA znajdziesz na forum...nawet w tym tygodniu było opisywane
Przeniosłem temat wg życzenia