Rozłączone przewody
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Rozłączone przewody
Nie wiem czy we właściwym miejscu o tym piszę tak więc w razie "wu" proszę o przeniesienie.
Zauważyłem że od kąd kupiłem auto jak otwieram maskę widnieją "jakieś" (ponieważ nie znam ich przeznaczenia) przewody. Od początku są rozłączone, dlaczego, tego nei wiem, ale proszę was o opinię co zrobić z tym fantem, a dokładniej:
- jaką funkcję pełnią owe przewody i jaki efekt da ich połączenie (oraz ewentualne konsekwencje)
- jak myślicie dlaczego były rozłączone
Poniżej przedstawiam fotografie:
Zauważyłem że od kąd kupiłem auto jak otwieram maskę widnieją "jakieś" (ponieważ nie znam ich przeznaczenia) przewody. Od początku są rozłączone, dlaczego, tego nei wiem, ale proszę was o opinię co zrobić z tym fantem, a dokładniej:
- jaką funkcję pełnią owe przewody i jaki efekt da ich połączenie (oraz ewentualne konsekwencje)
Poniżej przedstawiam fotografie:
Rozłączone przewody
to sa kostki od wlacznika klapy
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Rozłączone przewody
podłącz i obserwuj czy coś się będzie działo...jak nic to zostaw podłączone a jak coś się zmieni to napisz co i wtedy będziemy kombinować. Funkcja - tak jak jeryk10 napisał - sygnał otwarcia maski@Damian pisze:- jaką funkcję pełnią owe przewody i jaki efekt da ich połączenie (oraz ewentualne konsekwencje)
Rozłączone przewody
Sciagni peszel z przewodow i bedziesz mial takie kolory kabla jak brazowy i brazowo czerwony to sa wlasnie przewody od wlacznika maski A byly rozlaczone pewnie dlatego bo wlacznik jest padniety i informuje ze klapa jest otwarta
Swap instalacji z grupy VAG .
Re: Rozłączone przewody
Nie ma w IV piktogramu otwarcia przedniej maski (tylko tylnej klapy bagażnika). Więc jesli juz to jest do kontroli otwarcia przedniej maski to do czego ten sygnał leci? Jedynie to do alarmu mogły jesli juz.
- Qto
- _
- Kontakt:
Rozłączone przewody
nikt nie napisał że jest do kontrolki...tylko że jest to czujnik otwarcia. Sygnał jest wykorzystywany chociażby przez alarm, współgra także z czujnikiem poziomu oleju - konkretnie jeżeli zapala się kontrolka poziomu oleju to otwarcie maski spowoduje zniknięcie kontrolki...pojawi się ona ponownie po przejechaniu 100km jeżeli przyczyna jej wcześniejszego zapalanie nie została usuniętabati1986 pisze:Więc jesli juz to jest do kontroli otwarcia przedniej maski to do czego ten sygnał leci? Jedynie to do alarmu mogły jesli juz.
-
- Mały gagatek
Rozłączone przewody
Rozumiem i dziękuje za wypowiedzi.
Z mojej strony mogę tylko tyle powiedzieć że NIC się nie dzieje kiedy złączyłem obydwa przewody, tzn.:
- bez względu czy samochód był włączony czy wyłączony po otwarciu klapy przedniej żaden sygnał, ani żadna kontrolka się nie pojawiła.
ps. alarmu nie mam, tylko centralny zamek jeśli ma to jakieś znaczenie.
Z mojej strony mogę tylko tyle powiedzieć że NIC się nie dzieje kiedy złączyłem obydwa przewody, tzn.:
- bez względu czy samochód był włączony czy wyłączony po otwarciu klapy przedniej żaden sygnał, ani żadna kontrolka się nie pojawiła.
ps. alarmu nie mam, tylko centralny zamek jeśli ma to jakieś znaczenie.
- Qto
- _
- Kontakt:
Rozłączone przewody
to zostaw podłączone@Damian pisze:Z mojej strony mogę tylko tyle powiedzieć że NIC się nie dzieje kiedy złączyłem obydwa przewody
-
- Mały gagatek
Rozłączone przewody
W takim razie temat pozostaje rozwiązany i można go zamknąć. Jeśli jednak jakaś "oznaka" się pojawi poinformuję odpowiednią osobą o prośbie dopisania owej uwagi.
- Qto
- _
- Kontakt:
Rozłączone przewody
git@Damian pisze:W takim razie temat pozostaje rozwiązany i można go zamknąć. Jeśli jednak jakaś "oznaka" się pojawi poinformuję odpowiednią osobą o prośbie dopisania owej uwagi.