Woda w lewym reflektorze.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- dziechu
- Forum Master
- Auto: Golf III, Touran I 2.0 FSI
- Silnik: 1Z
Woda w lewym reflektorze.
Temat juz byl, ale pytam jeszcze raz bo poprzednie porady nic nie pomogly. W lewym reflektorze na szybie od wewnatrz zbieraja mi sie krople wody (po deszczu). Nie znalazlem zadnego pekniecia, uszczelnilem silikonem polaczenie szkla z platykowa obudowa. Ktos poradzil mi zeby zrobic maly otworek w tynej, czarnej pokrywce (zeby bylo wietrzenie), ale nic nie pomoglo. Nie mam pojecia ktoredy woda sie dostaje i jak to wyeliminowac. Tak samo zbiera sie woda w lewym migaczu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Jeśli porządnie uszczelniłeś połączenie szkła z obudową ( u mnie to pomogło), to zostaje ci uszczelka pod pokrywką. Spróbuj ja wyciągnąć i załozyć w innej pozycji. Oczywiście puki masz otworek z tyłu to uszczelnienie niema sensu. To jest półśrodek i pomoga szybciej wyschnąć lampie jak jest zapalona. Jeszcze wejście przewodów do opatrzenia. Przuszczam jednak że niedokładnie silikon rozłożyłeś na łączeniu klosza.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- dziechu
- Forum Master
- Auto: Golf III, Touran I 2.0 FSI
- Silnik: 1Z
Dzieki, chyba znalazlem nieszczelnosc - ulamany plastyk przy zlaczu. Zrobienie otworka chyba jeszcze pogorszylo sprawe - wylalem z reflektora szklanke wody:) Zalepilem otworek, pokleilem silikonem wokol zlacza, takze dodatkowo uszczelnilem mechanizm podnoszenia/opuszczania swiatel. Oczywiscie najpierw wszystko wyplukalem woda destylowana i wysuszylem. Zobaczymy co bedzie, ale widac ze wystarczy wlasnie malutki otworek zeby woda sie zbierala w sporych ilosciach.