Problem z gaznikiem golf II
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
Na ogół jest siłownik 3-położeniowy wówczas ma dwa wężyki. Ale są też siłowniki 4-położeniowe jeśli jest klima albo skrzynia automaryczna wówczas są trzy węzyki
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
Re: Problem z gaznikiem golf II
witam mam problem z gaźnikiem pierburg 2e w golfie mk2 1.3 z 91r. B- LPG. mianowicie tak jak w wielu przypadkach na zimnym silniku ładnie pracuje na benzynie a jaka ssanie się wyłączy to zaczyna falować aż zgaśnie. sprawdziłem dyszę od wolnych obrotów i gumową podstawę ( na zapalonym silniku ruszałem za gaźnik i nie było żadnej reakcji) i wszystkie przewody od podciśnienia . ale takie objawy miał jak już do kupiłem tylko tylę ze na gazie pracował ładnie a teraz na gazie jak jest zimny to ok a jak się zagrzeje to traci moc, obr. spadają i śmierdzi gazem sprawdziłem go na analizatorze spalin i straszne głupoty pokazywał . pytanie brzmi następująco jak sprawdzi membranę podciśnienia i czy jak by był zepsuty wzbogacasz mieszanki to czy miało by to wpływ na pracę silnika na gazie. dzięki za wszelką pomoc
- Paweł Marek
- V.I.P.
Membranę zaworu wzbogacania. Nie powinna mieć znaczenia na LPG. Mogą być dwie sprawy. Ta membrana (szukajka poda szczegóły) jak pęknie powoduje przelewanie gaźnika paliwem, a na LPG za bogata mieszanka i dlatego śmierdzi. Może reduktor stary wówczas cięzko wyregulować.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
reduktor zmieniłem tydzień temu a gazem śmierdzi tylko na gorącym silniku
- Paweł Marek
- V.I.P.
no to albo nieszczelność albo przebogacona mieszanka, zwykle to drugie
-
- Nowicjusz
- adamtb
- Ma gadane
- Kontakt: