Jak to podłączyć by grało!!

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
Rafał 21
Forum Master
Forum Master

Post autor: Rafał 21 » ndz maja 15, 2011 10:04

Witam !! :P może ktoś z was mi podpowie jak podłączyć i czy to jest możliwe by grały tylne glosniki w drzwiach! Jak widać w bagażniku jest pozostałość instalacji [ czerwony zasilania odlączony by coś sie nie zjarało] Natomiast pozostale kable sa podłączone! . I teraz mam pytanie czy da sie je [przewody] połączyć by to grało?? czy trzeba będzie wszystko zdemontować?? Nadmienię ze były też glośniki w półce , specjalnie poznaczylem taśmą przewody kolorem niebieskim dwa przewody [ każdy dwie żyły ] i zielonym też podwójny tylko jakieś grubsze są ! Jak sie da to prosze o wskazanie jak który z którym ??

Obrazek

Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » ndz maja 15, 2011 11:29

Rafał 21, nie sadzisz ze czegos tu brakuje?
jak przeczytaem ten post to troszke sie usmialem...nie mialem na mysli tego co tu nie ma...

Yaro1981
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Yaro1981 » ndz maja 15, 2011 11:57

hahaha dobry temat na poprawę humoru w taką pogodę :helm:

[url=http://www.ratlook.pl][img]http://images31.fotosik.pl/364/d5ade2bfa65858dd.gif[/img][/url]

Awatar użytkownika
Rafał 21
Forum Master
Forum Master

Post autor: Rafał 21 » ndz maja 15, 2011 12:42

Duber pisze:Rafał 21, nie sadzisz ze czegos tu brakuje?
kol.[Duber, a zarazemYaro1981, sadzilem ze czytacie ze zrozumieniem :P co świadczy że tak nie jest , ale nie jestem obrażony bo nie ma o co :D Czego nie ma to nie sadzicie ze o tym nie wiem ! a zarazem widać nie o to chodzi co ma być i było a teraz nie będzie czasowo ! Te kable idą gdzieś od poszycia słupków i progów i tu upatruję że jest przerwa na glosnikach tylnych drzwi przez te kable!.. W drzwiach tylnych są ORI glośniki nie samoróby itp.. Więc po zdemontowaniu wzmacniacza powinny grac prawda? Wiec pytam czy jest mozliwość nie demontowania tych kabli [mogą sie jeszcze przydać w przyszlości] tylko je połączyć [złączyć] by przywrócić głos w glośnikach tylnych drzwi! Wszystko ! Bo nie wątpię w to by nie grały, radio to samo na pewno będą :D Tylko nie chcę demolować wszystkiego.. Więc jeszcze raz co rozlączyć lub złączyć i w którym miejscu Widocznie nie jest to takie proste??? :D

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » ndz maja 15, 2011 14:28

kolego drogi,kable ida od drzwi do bagażnika bo tam byl wzmacniacz,od radia zapewne idą tylko kable cincz.
musisz skierowac te cienkie kable do radia lub od radia przeprowadzic do bagaznika i polaczyc je z tymi co masz.choc tez nic pewnego bo nie wiadomo co za choinke ktos zrobił

Awatar użytkownika
Rafał 21
Forum Master
Forum Master

Post autor: Rafał 21 » ndz maja 15, 2011 14:45

Duber pisze:musisz skierowac te cienkie kable do radia lub od radia przeprowadzic do bagaznika i polaczyc je z tymi co masz.choc tez nic pewnego bo nie wiadomo co za choinke ktos zrobił
OOO kOL.Duber, To juz znaczna poprawa w toku myślenia :P Ja jestem całkowicie laik w tej dziedzinie ale nie aż taki że nie rozróżniam plusa z minusem :P mówią ze najlepszym specyfikiem jest woda rozmowna, więc pozostanę dłużnikiem :P A co powiesz gdybym zerknął do tych głośników ,chociaż masz racje o wiele szybciej pociagnąć prowizorkę od radia tak jak proponujesz tylko do sprawdzenia..

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » ndz maja 15, 2011 15:02

Rafał 21 pisze:A co powiesz gdybym zerknął do tych głośników
zerknąc zawsze mozesz i sprawdzic miernikiem czy to napewno te kable co masz w bagazniku
napewno lepiej gdybys nowe pociagną z radia do bagaznika i w bagazniku je połączyl,zawsze jak kiedys przyjdzie wzmacniacz juz bedzie mniej roboty bo nie trzeba bedzie ciagnąc z bagaznika do dzwi

Awatar użytkownika
Rafał 21
Forum Master
Forum Master

Post autor: Rafał 21 » ndz maja 15, 2011 15:15

Duber pisze:zawsze jak kiedys przyjdzie wzmacniacz juz bedzie mniej roboty bo nie trzeba bedzie ciagnąc z bagaznika do dzwi
Właśnie o to mi chodzi , bo jest to dość estetycznie zrobione! Kable odpowiednie nic nie widać nie odstają maskownice . Myślałem że coś rozłączę i będzie OK przód gra a tył cisza :P Myslę czy czasami nie sa wypięte z ORI kostek , bo jak były jeszcze zamontowane potężne glośniki w półce[świadczą o tym otwory] to może one zostały całkowicie wypięte?? prawda?

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » ndz maja 15, 2011 15:35

Rafał 21 pisze:to może one zostały całkowicie wypięte?? prawda?
nie wiem,glosniki w polce mogly byc zasilane wzmakiem...
wyciagnij radio sprawdz...

Awatar użytkownika
Rafał 21
Forum Master
Forum Master

Post autor: Rafał 21 » ndz maja 15, 2011 17:27

Duber pisze:wyciagnij radio sprawdz...
OK dzięki zrobię to , bo nie daje mi to spokoju! ,tylko taka pogoda czysto barowa :kufel: :P

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » ndz maja 15, 2011 17:32

Rafał 21 pisze:czysto barowa
ja juz po szesciu :pub:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”