Pmocy! Gaśnie immo przekaźnik 18
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam. Mam problem z Golfem III 1.6 AEE z 95r. Podczas jazdy gaśnie silnik. Obrotomierz opada do zera, nie reaguje na gaz... NIeraz gdy podczas jazdy nie puszcze go na luz to załapie i normalnie jest. I to niezależnie na jakiej trasie.Z mojej obserwacji to jakby na świecach brakło prądu. Jak mi zgaśnie i potem chcę go odpalić to wogóle nie reaguje. dopiero po kilku przekręceniach kluczykiem w stacyjce gdy usłuze ze pompka paliwa drugi raz zaskakuje to odrala za pierwszym strzałem. Czytałem ze to może być wina immo i coś z przekażnikiem nr18. Zauważyłem ze podczas jazdy się on nagrzewa. Czy to normalne dla elektromagnesu? Ostatnio kupiłem na szrocie 2 na wymiane i sprawdzenie... Moze i ciut lepiej ale wszystkie się grzeją no i nieraz mi gaśnie w najmniej oczekiwanym momencie (wiadukt, skrzyżowanie). Heh... NIe mam juz siły... POMOCY!
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Kolego, immo odcinałoby ci zaraz po odpaleniu silnika, więc to chyba zły trop. Ja bym poszukał kogos z komputerem i zobaczył co tam w sterowniku sie zapisało.
Immo odpada posiadasz moze alarm fabryczny
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
a czy to nie wina czasem kostki stacyjki?miszczodiz pisze:ak mi zgaśnie i potem chcę go odpalić to wogóle nie reaguje. dopiero po kilku przekręceniach kluczykiem w stacyjce gdy usłuze ze pompka paliwa drugi raz zaskakuje to odrala za pierwszym strzałem.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
-
- Nowicjusz
nie posiadam alarmu. ale on w czasie jazdy gasnie. nie wiem akurat czy to wina stacyjki. ale dlaczego ten przekaźnik sie tak grzeje? heh... a zmiana stacyjki coś pomoże? sam juz nie wiem...
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Przekaźnik 18 jest od dużych urządzeń ale niezwiązanych z zapłonem (pracą silnika) - jeśli się grzeje to albo ma luźne nóżki wchodzące do skrzynki bezpieczników, albo zanieczyszczony styk wewnątrz, albo wreszcie jest jakiś duży pobór w ogrzewaniu szyby, wentylatorze kabiny, silniczku wycieraczek itd.
Co do gaśnięcia - jest tu najbardziej podejrzana kostka stacyjki.
Co do gaśnięcia - jest tu najbardziej podejrzana kostka stacyjki.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Może być stacyjka, czujnik halla, zerknij jeszcze na przekaźnik 30 w pozycji R3
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
Dzięki za podpowiedzi. Narazie mie mam czasu zajzec do niego ale jak coś to będe się odzywał. Pozdrawiam!!
-
- Nowicjusz
Witam. Niedawno wziąłem się za samochód i Winą tego był czujnik Halla. Dziękuje wam za podpowiedzi pozdrawiam. Temat do zamknięcia. Mam nadzieję ze jeszcze się to komuś przyda.