Witam,
oddałem golfa do mechanika celem wymiany tylnych silentblocków wahaczy, okazało się że mechanik ukręcił śrubę mocującą wahacz do przedniej belki. W związku z tym rozciął belkę i potem ja zespawał. Czy taka operacja z przednią belką zawieszenia jest dopuszczalna?
Spawanie przedniej belki zawieszenia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Powiem Ci tak ja bym nigdy w zyciu nie zgodził sie na zadne spawy na belce bo w gre wchodzi sprawa życia. JESLI juz bym był tak odwazny to nigdy w zyciu nie dałbym tego do spawania mechanikowi tylko w ostateczności BLACHARZOWI, dobremuuuu BLACHARZOWI. Bo miedzy blacharzem a mechanikiem jest ta potezna róznica w fachu : D w odpowiedzi na Twoje pytanie jest to niedopuszczalne!! Zepsuł ze swojej winy? oczywiscie, poproś o nową belke a raczej WYMAGAJ jej!
-
- Forum Master
Re: Spawanie przedniej belki zawieszenia
tak jak kolega wyzej napisal domagalbym sie nowej ,a nie fuszki robic.Mi kiedys facet auto malowal i rozwalil szybe przednia-sam powiedzial ,ze spieprzyl to musi wymienic nie ma zlituj.
Był Golf mk3 1.6 & 1.8...jest Passat B5FL 2.0AZM
ja w moim golfie gti tez nie moglem odkrecic sruby przedniego mocowania wachacza bo tak sie w golfach zdarza i tez musiałem to ciac i pospawałem i już 3 rok tak jezdze chyba najgorsza droga w polsce i raczej na dziury nie uważam i wszystko jest ok.
VW NA ZAWSZE
Re: Spawanie przedniej belki zawieszenia
Alez prosze bardzo Twoja sprawa co robisz aczkolwiek moim zdaniem to mozna pospawać sobie wieszak do trzepania dywanu na podwórku ale nigdy, przenigdy zadnego elementu w samochodzieroger18sx pisze:ja w moim golfie gti tez nie moglem odkrecic sruby przedniego mocowania wachacza bo tak sie w golfach zdarza i tez musiałem to ciac i pospawałem i już 3 rok tak jezdze chyba najgorsza droga w polsce i raczej na dziury nie uważam i wszystko jest ok.