Witam
mam problem z moim MK2
po przekręceniu kluczyka w pewnej chwili tylko łypną kontroli od ciśnienia oleju, świec żarowych, i łaowania akumulatora, i tyle. Znaczy sie później światła i cała reszta działa, jednak rozrusznik nie kreci: niedawno rozrusznik bł regenerowany i automat wymieniony, wymieniłem tez kostkę stacyjki i dalej nic. Przekaźnik nr 60 próbowałem w golfie znajomego i u niego działa jak należy.
bezpieczniki oczywiście sprawdziłem w pierwszej kolejności, co ciekawe akumulator jest rozładowywany co go nałąduje to zaraz siada, a nie ma nawet roku (Znaczy dzieje się tak odkąd nie mogę zapłonu uruchomić)
Będę bardzo wdzięczny za na prwoadzenie gdzie szukać przyczyny i od razu napiszę że Golfa na szrot na pewno nie wywiozę!
Nie kręci rozrusznik brak kontrolek
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Byc może oberwała ci sie cela w akumulatorze i masz zwarcie wenetrzne. Dlatego akumulator nie trzyma co tez objawia się przygasającymi kontrolkami. Sprawdx akumulator pod obciążeniem. Ja miesiąc temu wymieniałem akumulator roczny
Re: Nie kręci rozrusznik brak kontrolek
Akumulator jest w porządku to samo mam pod 2 innymi oraz po podłączeniu kablami innego auta
POMAGAJMY!!!!!
www.pajacyk.pl
www.polskieserce.pl
www.pajacyk.pl
www.polskieserce.pl
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
skoro jesteś pewien że aku dobry...to poszukaj co kradnie prąd, amperomierz (miernik) w łapy i sprawdzanie po kolei każdego obwodu