Czy ktoas mial taki problem - Trzeszczenie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
WITAM
od paru dni morduje sie skod dochodzi trzeszczenie wewnatrz mojego mk4 3d, nie moge tego zlokalizowac...
trzeszczenie plastiku dochodzi mniejwiecej od strony pasazera miedzy konczaca sie tapicerka drzwi a zaczynajaca tapicerka tylnia
dziwne jest to ze jesli sa niedomkne do konca drzwi to nie trzeszczy z tej okolicy, myslalem ze to na spince tapicerki drzw ale posprawdzeniu to jednak nie spinka, myslalem wiec moze jak te drzwi sa domkniete to tapicerka drzwi ociera o tylnia tapicerke ale posmarowalem wazelina techniczna bok tapicerki drzwi i dalej trzeszczalo
kurcze po stronie kierowcy mialem identycznie przy domknietych drzwiach trzeszczalo ale przy niedomknietych nietrzeszczalo wiec wywalilem jedna gorna spinke i nie trzeszczy ale w drzwiach pasarzera to nie dziala
sam juz nie wiem co z tym zrobic to trzeszczenie nastepuje jesli gwaltownie zachamuje lub rusze albo na dziurach
a jeszcze takie pytanko czy w waszych golferkach cala buda wewnatrz "chodzi" , skrzypi... jesli powoli wjezdza sie na jakis kraweznik? bo u mnie po dodaniu gabki do spinek w tapicerce buda i tak cala "chodzi"
od paru dni morduje sie skod dochodzi trzeszczenie wewnatrz mojego mk4 3d, nie moge tego zlokalizowac...
trzeszczenie plastiku dochodzi mniejwiecej od strony pasazera miedzy konczaca sie tapicerka drzwi a zaczynajaca tapicerka tylnia
dziwne jest to ze jesli sa niedomkne do konca drzwi to nie trzeszczy z tej okolicy, myslalem ze to na spince tapicerki drzw ale posprawdzeniu to jednak nie spinka, myslalem wiec moze jak te drzwi sa domkniete to tapicerka drzwi ociera o tylnia tapicerke ale posmarowalem wazelina techniczna bok tapicerki drzwi i dalej trzeszczalo
kurcze po stronie kierowcy mialem identycznie przy domknietych drzwiach trzeszczalo ale przy niedomknietych nietrzeszczalo wiec wywalilem jedna gorna spinke i nie trzeszczy ale w drzwiach pasarzera to nie dziala
sam juz nie wiem co z tym zrobic to trzeszczenie nastepuje jesli gwaltownie zachamuje lub rusze albo na dziurach
a jeszcze takie pytanko czy w waszych golferkach cala buda wewnatrz "chodzi" , skrzypi... jesli powoli wjezdza sie na jakis kraweznik? bo u mnie po dodaniu gabki do spinek w tapicerce buda i tak cala "chodzi"
- domino19140291
- Ma gadane
Re: Czy ktoas mial taki problem - Trzeszczenie
Też miałem z tym problem. Trzeba zdjąć tapicerke drzwi okleić wokół krawędzi tapicerki na blache filc tak żeby ta krawdź nie ocierała o gołą blachę. Dodatkowo można te spinki nasmarować jakimś smarem. Druga sprawa to uszczelki w drzwiach, zarówno te na karoserii i te na drzwiach. Trzeba je nasmarować bo jak są suche to będą skrzypieć. Ja używam oleju silikonowego (nie w sprayu). Od tej pory nic nie słyszę z okolic drzwi.
mam wlasnie tak zrobione - do spinek tapicerki mam podlozona gabke, niektore miejsca podklejone tasma parciana zeby nie ocieral plastik o blache, uszczelki popsikalem silikonem w spreyu i nic, dalej w tym jednym miejscu mi cos trzeszczy, nie jest to glosne ale jest
a moze zamek tak trzeszczy?
da sie go nasmarowac bez rozbierania??
da sie go nasmarowac bez rozbierania??
- Edition's
- Mały gagatek
- Kontakt:
Nic nie smarujcie. Po prostu owiń taśmą izolacyjną ''dzyndzel'' który wchodzi w zamek drzwi. Ta tulejka plastikowa się wyciera i trzeszczą drzwi.
czy chodzi ci o ten wystajacy hak przymocowany na stale do slupka karoseri na ktory nachodza drzwi?
bo jesli tak to mk4 nie ma tam na dzyndzlu zadnych tulejek plastikowych, probowalem i tak to owinac tasma ale to nie to
bo jesli tak to mk4 nie ma tam na dzyndzlu zadnych tulejek plastikowych, probowalem i tak to owinac tasma ale to nie to
U mnie trzeszczalo / popiskiwało w miejscu, gdzie się zaczyna od słupka, tylna tapicerka zaraz przy uszczelce (miejsce gdzie ludzie bizę wciskają w taki rowek). Wcisnąłem tam kawałek taśmy 3M takiej śliskiej i po sprawie.
Zresztą polecam tą taśmę. Wszędzie gdzie trzeszczy ją przyklejałem i mam ciszę Miejsce zakupu - apteka. Taśma 3M taka perforowana jednostronnie klejąca do opatrunków.
Przy sprawdzaniu skąd trzeszczy trzeba wszystko naciskać aż się dojdzie.
Zresztą polecam tą taśmę. Wszędzie gdzie trzeszczy ją przyklejałem i mam ciszę Miejsce zakupu - apteka. Taśma 3M taka perforowana jednostronnie klejąca do opatrunków.
Przy sprawdzaniu skąd trzeszczy trzeba wszystko naciskać aż się dojdzie.
Edition's dzieki wielkie, wziolem owinalem to i po sprawie ja sobie pomylilem bo ja to robilem ale od strony kierowcy ale to tam nic nie dalo bo popiskiwala spinka ktora musialem wywalic, a tu od strony pasazera czabylo wlasnie zrobic tak jak ty pisales
AxuSS ja na spinkach dawalem gabke a w innych miejscach podlepialem tasma parciana tez dobra metoda, smarowalem tez wazelina techniczna
a w tylnej kanapie na zaczepieniu jej na haka pomoglo tylko wd40
AxuSS ja na spinkach dawalem gabke a w innych miejscach podlepialem tasma parciana tez dobra metoda, smarowalem tez wazelina techniczna
a w tylnej kanapie na zaczepieniu jej na haka pomoglo tylko wd40