Szarpanie, problem z odpalaniem i przyspieszaniem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, ostatnio caly czas mam problem z silnikiem w moim Golfie z silnikiem 1.6 SR 8V.
Oto co sie dzieje:
-Nieraz ciezko mi go odpalic, nieraz odpala od 'strzala', a nieraz musze nim chwile pokrecic i pobawic sie pedalem gazu..
-Szarpie podczas przyspieszania, tez nie zawsze, ale czesto.
-Nieraz przez pare sekund kompletnie nie reaguje na pedal gazu, naciskam i nic sie nie dzieje, dopiero jak puszcze i chwile poczekam to zaczyna reagowac.
-Podczas zmiany biegow i po wcisnieciu pedalu gazu wydobywa sie takie stukniecie i czuc to na pedale.
Sonda lambda byla ostatnio wymieniana, przepustnica czyszczona i niestety nic to nie dalo. Mozliwe jest to, zeby przestawil sie rozrzad?
Oto co sie dzieje:
-Nieraz ciezko mi go odpalic, nieraz odpala od 'strzala', a nieraz musze nim chwile pokrecic i pobawic sie pedalem gazu..
-Szarpie podczas przyspieszania, tez nie zawsze, ale czesto.
-Nieraz przez pare sekund kompletnie nie reaguje na pedal gazu, naciskam i nic sie nie dzieje, dopiero jak puszcze i chwile poczekam to zaczyna reagowac.
-Podczas zmiany biegow i po wcisnieciu pedalu gazu wydobywa sie takie stukniecie i czuc to na pedale.
Sonda lambda byla ostatnio wymieniana, przepustnica czyszczona i niestety nic to nie dalo. Mozliwe jest to, zeby przestawil sie rozrzad?
Ostatnio zmieniony śr maja 11, 2011 12:50 przez huczek, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Ciagle problemy
A czy po czyszczeniu przepustnicy adaptowałes ją? Wszystkie objawy wskazuja na przepustnicę.huczek pisze:Sonda lambda byla ostatnio wymieniana, przepustnica czyszczona i niestety nic to nie dalo. Mozliwe jest to, zeby przestawil sie rozrzad?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Ciagle problemy
czyli nie adaptowałeś...może warto od tego zacząćhuczek pisze:Przepustnica sama sie zaadaptowala
PS. spróbuj wykombinować lepszy tytuł tematu bo będzie musiał polecieć do zsypu...
Mam kabel, ale powiem szczerze, ze nie wiem do konca jak ja zaadaptowac... Moze mi ktos pomoc? Bo slyszalem, ze jak sie sama zaadaptuje to nie trzeba tego robic, a u mnie jest normalnie ponizej 1000obr na jalowym.
- Qto
- _
- Kontakt:
proszę bardzo... http://www.vag-com.pl/adaptacja-przepustnicy.htm" onclick="window.open(this.href);return false;huczek pisze:Mam kabel, ale powiem szczerze, ze nie wiem do konca jak ja zaadaptowac... Moze mi ktos pomoc?
Nie wykrywa mi w ogole interfejsu... Na kazdym porcie probowalem i nic.
- Qto
- _
- Kontakt:
Jeżeli jesteś pewien że w kompie masz wsio ok i kabel też sprawny to poczytaj ten temat http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=215221" onclick="window.open(this.href);return false;