Witam,przeszukalem 150 stron forum i wiekszosc załącznikow schematów juz nie chodzi :/
Szukam schematu,wartosci rezystorów jakie moge wykorzystac do wyciszenia tweeterów,tweeter jest 6 ohm
nie chce ciąc pasm tylko wyciszyc
Wyciszenie tweeterow
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Wyciszenie tweeterow
http://www.sengpielaudio.com/calculator-Lpad.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Tam gdzie Z wpisz 6
PS: jak będziesz kupował rezystory , to najlepiej osobiście z dobrym miernikiem , bo napis 2ohmy , to czasem jeden ma 1,6 , a drugi 2.6 ohma ...tolerancja fabryczna , no chyba że szarpniesz się na "lepsze"
Tam gdzie Z wpisz 6
PS: jak będziesz kupował rezystory , to najlepiej osobiście z dobrym miernikiem , bo napis 2ohmy , to czasem jeden ma 1,6 , a drugi 2.6 ohma ...tolerancja fabryczna , no chyba że szarpniesz się na "lepsze"
Wyciszenie tweeterow
powalla,
a tyle czasu czegos takiego szukałem,w pracy mam setki jak nie tysiące rezystorów coś wybiore...chce jeszcze swoje wyciszyc nie lubie tej góry coś...
a tyle czasu czegos takiego szukałem,w pracy mam setki jak nie tysiące rezystorów coś wybiore...chce jeszcze swoje wyciszyc nie lubie tej góry coś...