Golf III - migająca kontrolka ciśnienia oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
kolego kupiles auto w takim stanie czy masz te auto dlugo i wczesniej tak Ci sie nie dzialo ale dopiero po zmianie oleju? czy może go przegrzałeś? panewki dostaly, jesli doktor nie pomaga to w remont nie baw sie, szukaj silnika od kogoś znajomego
-
- Nowicjusz
witam
Ja bym sprawdził pompę ...ewentualnie cos z elektryka tzn w golfie 3 wiązka przewodów idzie koło akumulatora a tam często pojawia się wilgoć może poprostu przewody się ze starząły tzn izolacja popękała i teraź taki przewód dotyka karoseri i robi małe zwarcie i kontrolka głupieje
Ja bym sprawdził pompę ...ewentualnie cos z elektryka tzn w golfie 3 wiązka przewodów idzie koło akumulatora a tam często pojawia się wilgoć może poprostu przewody się ze starząły tzn izolacja popękała i teraź taki przewód dotyka karoseri i robi małe zwarcie i kontrolka głupieje
ja mam pytanie też zwiazane z kontrolką ciśnienia oleju,
Czy termostat ma jakiś wpływ na kontrolkę ciśnienia oleju?
Moja temperatura wacha się między 70-80st.C. nigdy nie dochodzi do 90st.C
Więc pewnie jest coś nie tak z termostatem.
Dlatego moje pytanie jest takie jak wyżej, czy termostat może mieć wpływ na ta kontrolkę ?
Czy termostat ma jakiś wpływ na kontrolkę ciśnienia oleju?
Moja temperatura wacha się między 70-80st.C. nigdy nie dochodzi do 90st.C
Więc pewnie jest coś nie tak z termostatem.
Dlatego moje pytanie jest takie jak wyżej, czy termostat może mieć wpływ na ta kontrolkę ?
2011-2013 Golf III 1.8 90KM ABS 1992r.
2013-2015 Golf III 1.9 TDI 90KM 1994r.
wiesz, wydaje mi sie ze nie.. wymień termostat(ale nie ma to nic wspolnego z kontrolka), ale wydaje mi sie ze do wymiany masz też czujniki ciśnienia oleju- daltego Ci miga kontrolka
Mógł by mi ktoś powiedzieć jakie powinny być zamontowane czujniki oleju w silniku 1.8 ADZ. Ja mam biały bliżej bloku silnika i brązowy od strony chłodnicy. I mam jeden wolny kabelek z plastikowa wsówką. Pozdro;)
Re: Golf III - migająca kontrolka ciśnienia oleju
noo ja tez mam tak jak wyzej ale mam silnik ABS 1.8 biały bliżej bloku i brązowy bliżej chłodnicy i wolny kabelek z plastikową wsówką luzem. Co to , co to?slawko11 pisze:Mógł by mi ktoś powiedzieć jakie powinny być zamontowane czujniki oleju w silniku 1.8 ADZ. Ja mam biały bliżej bloku silnika i brązowy od strony chłodnicy. I mam jeden wolny kabelek z plastikowa wsówką. Pozdro;)
2011-2013 Golf III 1.8 90KM ABS 1992r.
Ten przewodzik wolny jak przeczytalem to jest od temperatury oleju do MFA.