Brak połączenia z Vagiem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Brak połączenia z Vagiem
Witam!Mam problem ze swoim Mk4.Wszystko było ładnie pięknie...Zgasiłem auto...Na drugi dzień chciałem, odpalić i nic kręci,kręci...Znajomy mechanik przyjechał z dwoma programami z Vagiem i jeszcze jakimś...Nie chciał się połączyć z nimi "Błąd komunikacji"...Iskry na świecach niema,Nie podaje prądu na sterowanie...Na pompie paliwa też prądu niema i.Bezpieczniki zostały sprawdzone...Wszystkie ok...Przekaźniki także...Kontrolka oleju się zapala...Macie jakiś pomysł???Zanim będe zmuszony oddać go do jakiegoś elektryka???
Brak połączenia z Vagiem
Sprawdz zasilanie sterownika. A łaczy sie z abs lub licznikiem??
Wysłane z "notatnik" NOKIA 3410
Brak połączenia z Vagiem
Łaczył się z ABS i z Immobilajzerem
Acha tez mam LPG zamontowane też jest odcięty zapłon...Wogóle kontrolki nie swiecą od poziomu gazu...
Acha tez mam LPG zamontowane też jest odcięty zapłon...Wogóle kontrolki nie swiecą od poziomu gazu...
Brak połączenia z Vagiem
sprawdzić bezpiecznik 29 tj podmienić a nie patrzeć na niego oraz miernikiem sprawdzić czy po włączeniu stacyjki pojawia się tam prąd jak nie to sprawdzić kostkę stacyjki (kabel kolor czarny)
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Brak połączenia z Vagiem
tu jest opisane co i jak sprawdzić w złączu diagnostycznym http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=215221" onclick="window.open(this.href);return false;
Brak połączenia z Vagiem
Wszystko już się wyjaśnioło:)Powodem był wyłącznik bezpieczeństwa który odcina zapłon...Którego zachaczyłem odkurzając auto...Nieżle ukryty...Hm...Nawet o nim nie wiedziałem...Poprzedni właściciel nic nie wspominał....Masakra:)
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Brak połączenia z Vagiem
Heh, ciekawa akcja. A ten poprzedni był pierwszym, bo może też nic nie wiedział, bo jeszcze ktoś inny taki patent zastosował?wania1989 pisze:Wszystko już się wyjaśnioło:)Powodem był wyłącznik bezpieczeństwa który odcina zapłon...Którego zachaczyłem odkurzając auto...Nieżle ukryty...Hm...Nawet o nim nie wiedziałem...Poprzedni właściciel nic nie wspominał....Masakra:)
Re: Brak połączenia z Vagiem
Szkoda tylko że ta akcja kosztowała mnie 150 zł:P A elektryka pół dnia rozbierania:P W pewnym momencie powiedział że ręce mu opadły:P Ale udało mu się został bohaterm w swoim zakładzie:)Hehguziolek pisze:Heh, ciekawa akcja. A ten poprzedni był pierwszym, bo może też nic nie wiedział, bo jeszcze ktoś inny taki patent zastosował?wania1989 pisze:Wszystko już się wyjaśnioło:)Powodem był wyłącznik bezpieczeństwa który odcina zapłon...Którego zachaczyłem odkurzając auto...Nieżle ukryty...Hm...Nawet o nim nie wiedziałem...Poprzedni właściciel nic nie wspominał....Masakra:)