Brak świateł mijania!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Brak świateł mijania!
Witam!
Mam nie zaciekawy problem ponieważ nie mam świateł mijania, oraz brak jednej pozycji (lewej) prawa jest( z tego co sprawdzilem prawa pozycje mam bo ona jest w innej kostce w skryznce bezpiecznikow niz swiatla mijania i lewa pozycja). Sprawdzilem bezpieczniki i nic, wyciagnolem tą skrzynke z bezpiecznikami i kostkami aby sprawdzić czy cos sie nie odpieło... i nic z tego.Światła drogowe mam alee jedynie tylko moge nimi pomigać boo przełącznik od swiatel drogowych nie chce sie zachaczyc aby caly czas swiecily, dziwny zbieg okolicznosci bo akurat zepsół mi się w tym samym momęcie coo światła mijania.
Zrobilem sobie swiatla mijania na krótko tzn wziolem przelacznik i podpiolem pod akumulator i swieca normalnie. Co to może być? jest jakiś przekażnik od świateł mijania? Chodzi o autko Mk3 1.4 bezyna+gaz.
Mam nie zaciekawy problem ponieważ nie mam świateł mijania, oraz brak jednej pozycji (lewej) prawa jest( z tego co sprawdzilem prawa pozycje mam bo ona jest w innej kostce w skryznce bezpiecznikow niz swiatla mijania i lewa pozycja). Sprawdzilem bezpieczniki i nic, wyciagnolem tą skrzynke z bezpiecznikami i kostkami aby sprawdzić czy cos sie nie odpieło... i nic z tego.Światła drogowe mam alee jedynie tylko moge nimi pomigać boo przełącznik od swiatel drogowych nie chce sie zachaczyc aby caly czas swiecily, dziwny zbieg okolicznosci bo akurat zepsół mi się w tym samym momęcie coo światła mijania.
Zrobilem sobie swiatla mijania na krótko tzn wziolem przelacznik i podpiolem pod akumulator i swieca normalnie. Co to może być? jest jakiś przekażnik od świateł mijania? Chodzi o autko Mk3 1.4 bezyna+gaz.
- adamtb
- Ma gadane
- Kontakt:
Brak świateł mijania!
Przełącznik od długich świateł Ci się nie zepsuł tylko jak nie masz zapalonych świateł mijania to on się nie załączy (zachaczy).
A co do świateł mijania to musisz sprawdzić przełącznik na 99% albo jakiś kabelek się odłączył albo zaśniedział etc.
Nie napisałeś czy masz podświetlenie zegarów ?
A co do świateł mijania to musisz sprawdzić przełącznik na 99% albo jakiś kabelek się odłączył albo zaśniedział etc.
Nie napisałeś czy masz podświetlenie zegarów ?
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Brak świateł mijania!
Jak nie "zaskakuje" to już jest bardzo podejrzany! Dodatkową informacją jest - jaki jest reflektorów u Kolegi: na żarówki H4 czy też H1+H1 (tzw.GT)? Inny jest wówczas schemat i nie przełącznik musi być winien.
Brak świateł mijania!
U mnie zaskakuje/zachacza za każdym razem, bez względu na to czy mam włączone światła czy nie...
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Brak świateł mijania!
"Zaskakuje" to może niedokładnie napisałem: on nigdy nie zostaje jak np. we Fiatach ale chodziło mi raczej o "klika" i to było poprawne, sorry.
Ale inaczej: czy na żółtym kablu przy manetkach jest napięcie; a jak nie ma to czy jest na biało-czarnym? I czy jest na biało-czarnym na włączniku głównym, obrotowym - tym w desce.
I jeszcze jedno: CZY JEST DMUCHAWA KABINY?
Ale inaczej: czy na żółtym kablu przy manetkach jest napięcie; a jak nie ma to czy jest na biało-czarnym? I czy jest na biało-czarnym na włączniku głównym, obrotowym - tym w desce.
I jeszcze jedno: CZY JEST DMUCHAWA KABINY?
Ostatnio zmieniony śr maja 04, 2011 19:21 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.
Brak świateł mijania!
Przełącznik świateł sprawdziłem (te pokrętło) zamieniłem od kolegi z golfa USA i nadal bez zmian, jak wlaczam na swiatla mijania to swieci sie tylko tył. Wiem o tym że od długich zahacza dopiero po wlaczeniu swiatel mijania ale on nie zahacza wogole(przy wlaczonych swiatlach mijania). A co do zaśniedzialego kabelka too raczej cos poważniejszego bo przeciez jeden kabelek nie odpowiada za lewa i prawe swiatla oraz lewa pozycje aa i podświetlenie zegarów jest.
I już jutro sprawdze czy jest te napięcie na tych kabelkach i dam znac Dmuchawa kabiny jest.
I już jutro sprawdze czy jest te napięcie na tych kabelkach i dam znac Dmuchawa kabiny jest.
Brak świateł mijania!
Zico63b podpowiedzial Ci co masz zrobic i to powinno doprowadzic do naprawienia Twojej usterki
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Brak świateł mijania!
Sprawdziłem tak jak poradził mi Zico63b napięcie jest na czarno bialym kablu ale sprawdzalem tylko na pokretle , nie chcialem juz kaleczyc kabli pod "manetka" sprawdzalem za pomoca zarowki i zarowka swiecila... czyli too jednak przełącznik?
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Brak świateł mijania!
Jeśli "wychodzi" z włącznika w desce i jest przy manetkach ale z tych manetek żółtym już nie "wychodzi" - znaczy się, że w przełączniku/manetkach nie włącza styk.
Brak świateł mijania!
i co w związku z tym?xd Postanawiam zakupić jutro nowy przełącznik zobaczymy czy to jego wina.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Brak świateł mijania!
No to jeszcze przed kupnem - przy manetkach połącz te dwa (żółty z biało-czarnym) przewody - jak zaświeci, to przełącznik i można kupować nowy.
- adamtb
- Ma gadane
- Kontakt:
Brak świateł mijania!
Jeśli złącze czarno biały kabel z żółtym przy przełączniku przy kierownicy to światła mijania są, czyli który przelącznik do wymiany ten obrotowy w desce czy ten przy kierownicy?
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
Brak świateł mijania!
Czyli manetkach - to do wymiany zespół manetek.czubek03 pisze:przełączniku przy kierownicy
Obrotowy w desce podał prawidłowo prąd; gubi się na kierownicy!