Co to za zawór na pompie wtryskowej ???
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- prezesdjserwis
- Nowicjusz
Witam wszystkich
Jestem właśnie po wymianie pompy wtryskowej w swoim golfie III 1,9 TD
pompę i wtryski wziąłem z wersji GTD
lecz mam pewien problem w moim Variancie jest troszkę inna instalacja
mianowicie nie mam przewodu który to dochodzi do pompy wtryskowej tak jak by na wejście tuż przy zasilaniu od strony kółka z paskiem rozrządu
elektrozawór przy głowicy mam podpięty
Czy ktoś wie co to jest ???
jak to sobie wyprowadzić jaką funkcje pełni???
Jestem właśnie po wymianie pompy wtryskowej w swoim golfie III 1,9 TD
pompę i wtryski wziąłem z wersji GTD
lecz mam pewien problem w moim Variancie jest troszkę inna instalacja
mianowicie nie mam przewodu który to dochodzi do pompy wtryskowej tak jak by na wejście tuż przy zasilaniu od strony kółka z paskiem rozrządu
elektrozawór przy głowicy mam podpięty
Czy ktoś wie co to jest ???
jak to sobie wyprowadzić jaką funkcje pełni???
ALHAMBRA 2.0 - RADOM
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Co to za zawór na pompie wtryskowej ???
Zawór regulacji ciśnienia wew. pompy. Potrzebne do dynamicznej regulacji kątu wtrysku w tejże. Może być problem.
- prezesdjserwis
- Nowicjusz
czyli co robić bo mam tego golfa z którego owa pompa pochodzi co tam trzeba wyciągnąć i przełożyć
i jaka jest zasada działania tego zaworka i w jaki sposób jest on sterowany
i jaka jest zasada działania tego zaworka i w jaki sposób jest on sterowany
ALHAMBRA 2.0 - RADOM
- Krystian GTD
- Ma gadane
Siema. Zawór steruje ciśnieniem wewnętrznym pompy, które powinno wynosić ok.5-6 bar. Jak masz możliwość to zostaw ten zawór na pompie i doprowadź do niego zasilanie ON. Prawdopodobnie pompa bez tego zaworu też będzie hulać (bo kiedyś go nie montowali i jakoś pompa płynnie pracowała). Ogólnie zwiększając ciśnienie w pompie nic nie polepszymy jeżeli chodzi o osiągi, Jak najbardziej jestem za pozostawieniem zaworu regulacji ciśnienia. Pozdro
- mocart1989
- Wodzu
koledzy w moim GTD raz spadł przewud zasilający z tego zaworu i nie było różnicy w pracy silnika
dawniej viewtopic.php?f=88&t=417771" onclick="window.open(this.href);return false;
teraz MKII BOSTON viewtopic.php?f=87&t=560199" onclick="window.open(this.href);return false;
teraz MKII BOSTON viewtopic.php?f=87&t=560199" onclick="window.open(this.href);return false;
- prezesdjserwis
- Nowicjusz
jak mam to rozumieć doprowadź do niego zasilanie ON czyli co podać mu 12vKrystian GTD pisze:Jak masz możliwość to zostaw ten zawór na pompie i doprowadź do niego zasilanie ON. Ogólnie zwiększając ciśnienie w pompie nic nie polepszymy jeżeli chodzi o osiągi, Jak najbardziej jestem za pozostawieniem zaworu regulacji ciśnienia. Pozdro
ALHAMBRA 2.0 - RADOM
- Krystian GTD
- Ma gadane
Podać mu paliwoprezesdjserwis pisze:jak mam to rozumieć doprowadź do niego zasilanie ON czyli co podać mu 12vKrystian GTD pisze:Jak masz możliwość to zostaw ten zawór na pompie i doprowadź do niego zasilanie ON. Ogólnie zwiększając ciśnienie w pompie nic nie polepszymy jeżeli chodzi o osiągi, Jak najbardziej jestem za pozostawieniem zaworu regulacji ciśnienia. Pozdro