Nieszczelna klimatyzacja
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Taksówkarz
- Mały gagatek
Nieszczelna klimatyzacja
Nie mam gazu w klimie, któryś przewód ciśnieniowy rozszczelnił się. Dawałem powietrze w układ i słychać ,że z lewej strony syczy. Na to wygląda ,że przewód jest do wymiany.
Proszę was o jakieś zdjęcie ze wszystkimi przewodami ciśnieniowymi klimy, ja nie mogę znalezć .
W serwisie dowiadywałem się o cenę któregoś z przewodów, powiedzieli że około 600zł, czy znajdę gdzieś taniej?
Prosze o pomoc
Proszę was o jakieś zdjęcie ze wszystkimi przewodami ciśnieniowymi klimy, ja nie mogę znalezć .
W serwisie dowiadywałem się o cenę któregoś z przewodów, powiedzieli że około 600zł, czy znajdę gdzieś taniej?
Prosze o pomoc
Nieszczelna klimatyzacja
600 zeta to chyba żarty sobie robią ,Taksówkarz, sam musisz znależć nieszczelność , gdy już będzie wiadomo o co biega , to znajdzie się ten przewód duuuużo taniej
- Taksówkarz
- Mały gagatek
Nieszczelna klimatyzacja
Ta cena troche mnie przestraszyła, chociaż w ostateczności byłem gotów wydać tyle pieniedzy.
Tylko prosze o jakiś rysunek poglądowy całego układu klimatyzacji. Wszystkie przewody, chłodnica itp.
Tylko prosze o jakiś rysunek poglądowy całego układu klimatyzacji. Wszystkie przewody, chłodnica itp.
Nieszczelna klimatyzacja
powietrze w układ i smaruj przewody woda z mydłem, zobaczysz gdzie ucieka, potem wyjac przewód kupić używany lub zaspawać(koszt około 30zł) napełnić klime i już
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Nieszczelna klimatyzacja
Jeśli mówimy o lewej stronie stojąc przodem do auta to sprawdź czy ci nie przetarły się te 2 przewody co idą pod zbiorniczkiem spryskiwaczy. U mnie jeden przetarła rura od intercoolera i było puściutko. Zaspawałem dziursko u magika co metale kolorowe spawa i trzyma już rok ciśnienie. Więc jeśli zlokalizujesz nieszczelność i okaże się, że jest na odcinku z alu to proponuję zrobić tak samo. Mnie taki zabieg polecił koleś co mi nabijał klimę. Stwierdził, że nie ma sensu kupować nowego czy używanego, skoro za 20pln można zrobić stary
- Taksówkarz
- Mały gagatek
Nieszczelna klimatyzacja
Ta nieszczelność jest właśnie w okolicach zbiorniczka płynu spryskiwaczy. Jeżeli znajduje się w miejscu gdzie jest rurka metalowa to fakt, można to zespawać, pracuję w takiej firmie gdzie to robią ale jeżeli tam gdzie jest czarny, giętki to wiekszy problem.
Nadal prosze o zdjecie poglądowe całego schematu klimatyzacji.
Nadal prosze o zdjecie poglądowe całego schematu klimatyzacji.
Nieszczelna klimatyzacja
żaden problem, podjedź wtedy do jakiejś firmy co zakuwa węże i też ci zrobiąTaksówkarz pisze:ale jeżeli tam gdzie jest czarny, giętki to wiekszy problem.
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
Nieszczelna klimatyzacja
Jeśli można to się podłączę. U mnie nieszczelność pojawia się w miejscu widocznym na foto. Jakieś 10 mies. temu wymieniony został oring i teraz niedawno zauważyłem że znów zaczyna się tam pocić. Miał ktoś podobny problem?
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Nieszczelna klimatyzacja
Sprawdź czy się ta śruba nie poluzowała. Jak nie to pewnie znowu oring, albo gniazdo się czemuś wyrobiło i mimo dobrej uszczelki puszcza...
Nieszczelna klimatyzacja
zazwyczaj wina oringu. Czasami osol zaklada i przytnie oring bo i takie widzialem przypadki. Zawsze przy skladaniu powinno sie potraktowac taki oring wazelina lub inna pasta a nawet mozna i odrobina smaru.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Nieszczelna klimatyzacja
Można. Ale w całym ukłacie krąży olej. Wiec lepiej to zrobić olejem. W tym przypadku albo znów puścił oring, jest luźna sruba, lub puszcza na spawie w okół rurki.
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
- Taksówkarz
- Mały gagatek
Nieszczelna klimatyzacja
guziolek u mnie stało sie tak jak u Ciebie, rura idąca od intercoolera przetarła metalową rurkę klimatyzacji.
Wymontowałem ją i w zakładzie dam do zaspawania, mam nadzieje że operacja powiedzie sie.
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Nieszczelna klimatyzacja
Jakbym widział swój przewód z przed roku
Po wszystkim załóż na niego kawałek gumowego węża (przeciętego wzdłuż bo inaczej się nie da), będziesz miał pewność, że sytuacja się nie powtórzy.
Po wszystkim załóż na niego kawałek gumowego węża (przeciętego wzdłuż bo inaczej się nie da), będziesz miał pewność, że sytuacja się nie powtórzy.
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Nieszczelna klimatyzacja
Jakby był SDI nie było by problemu hehe pozdro
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;