Ja niestety nie jestem z twoich okolicksyniu22 pisze:moge zasponsorowac dobra flaszke albo bak paliwa
SZERSZEŃ: Golf R + wydech MG + CS dolot i soft 3.0 = 360KM
Moderator: G0 Karcio
Mk6 Golf R + wydech MG + CompSport 3.0 = 340KM
2015 - ... Mocy przybywaj?
2010 - 2014 Golf .:R20
2010 - 2014 Golf .:R20
- LucasLucas
- Nowicjusz
Ja jestem na forum ale rzadko zaglądam Co prawda Twój temat Tomku ale że poruszyliście moją kwestie z pojedynkami z vRS to chętnie odpowiem wam na pytanie jeśli jakieś macie ewentualnie moderator usunie mojego postavrs pisze:No moim skromnym zdaniem to Scirocco jak na 250KM jest bardzo szybkie...zlos pisze:Lucas zawsze dobrze ogarniał starty i furę. Na tyle, że miałem dziwne wrażenie, że miał tendencje do zapominania o kilku koniach w swoim aucie
daniel1d pisze:Że z rolki to sprawa normalna że jest szybszy bo ma ośkę ale z miejsca to dziwna sprawa.No chyba że zapomniał że więcej koni niż mówi
I -100kg...
No widziałem jego wykres gdzieś na jakimś forum... On twierdzi że na Gtechu robi powtarzalne 5.25 do 100 no to to jest zdecydowanie szybciej niż seryjny Golf R nawet z DSG... Wiem że Gtech to nie jest super sprzęt pomiarowy ale zawsze... Myślę że jednak mam te pi$#%3ne limitery i chyba będę z nimi żył do końca gwarancji
Daniel przy okazji to bym się kiedyś z tobą złapał jeżeli jeszcze będziesz miał serię
EDIT:
Mam wykres http://www.gaweda.com/Matschke/VTG/Scirocco.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Tak po krótce: zawsze mówiem ile mam km zazwyczaj hamuje auto raz w roku, nie bawią mnie zgaduj zgadule albo twierdzenie że ma się serie jeśli się jej nie ma. Auto w serii na hamowni wypluło 230 km czas na bemowie 14,2, po programie na innej hamowni (czytaj VTG) wyszło 250). W sumie się lekko załamałem, w środku odczucia są średnie, auto jedzie ale jakoś szału nie ma. Jedynym odniesieniem był pojedynek z kolegi Cuprą R z która łapałem się jeszcze kilka dni przed programem z rolki i z która dostawałem straszne baty (około 4 dł). Po programie zrobiliśmy kolejne porównanie i chyba każdy był w szoku Scirocco wygrało z jakąś długość (nadrobiło 5 dł auta jechaly od 2 do 4 biegu filmy są na scirocco-club.pl) Co do km powinno byc ich więcej tym bardziej ze dla porownania jezdzilem juz chyba ze wszystkimi 300km autami ktore byly na cargo Czekam na Patryka z CS i auto na pewno raz jeszcze bedzie hamowane a wynik zostanie zamieszczony.
Scirocco ma DSG i DCC (sprawdzalem w trybie sport zawias daje w granicach 0,2s na 1/4)
Jesli chodzi o same pojedynki z golfem R to wiecie nawet najmniejsza zmiana spowoduje ze Rka bedzie szybsza. Zalozysz vRS 18 i juz wygrasz, a moze kwestia obrotow na starcie juz pomoze. Macie tez racje ja moge sie cieszyc 20% czasu w roku kiedy jest dobra trakcja potem nie mam szans ale dzieki DSG moge chociaz inne oski meczyc
Golf R to swietne auto, kilka zmian i to juz nie ta liga patrzac na czasy Tomka moge juz tylko pomarzyc no ale moze nastepne auto wrescie uda mi sie kupic w 4x4;)
Pzd.
360 km / 420nm
http://scirocco-club.pl/
Re: Mk6 Golf R + wydech MG + CompSport 3.0 = 340KM
Nic nie założę bo to co jest to jest do jeżdżeniaLucasLucas pisze:Jesli chodzi o same pojedynki z golfem R to wiecie nawet najmniejsza zmiana spowoduje ze Rka bedzie szybsza. Zalozysz vRS 18 i juz wygrasz, a moze kwestia obrotow na starcie juz pomoze.
Napiszę jeszcze raz Scirocco jedzie i to tak że w szoku jestem po dziś dzień. Pewnie jeszcze nie raz staniemy na kresce ale w serii moim zdaniem nie mam za dużych szans z Tobą. Ja tylko nie mogę zrozumieć dlaczego ten mój samochód nie zrobił pa pa na starcie. No bo na początku byłem z przodu ale tylko na 1 potem na 2 już mnie minąłeś. Gadałem na ten temat z Miśkiem (białe S3), on twierdzi że w serii mam limitery na pierwszych dwóch biegach. Myślę że coś w tym jest bo ja próbowałem wczoraj w "kontrolowanych warunkach" Ruszyć tym samochodem tak żeby zerwać przyczepność i nie da się tego zrobić. Nawet jak strzelę ze sprzęgła z 5k rpm to samochód nie mieli kołami tylko robi taką "żabę" a obroty spadają do 3k rpm i dopiero zaczyna jechać. Przecież to nie powinno tak wyglądać. To samo jak przepinam z 1 na 2. To czerwone Audi, z którym jechałem traciło trakcję podczas zmiany z 1 na 2 a nawet jak ma te 340KM to newtona dużo więcej nie ma (z 70 Nm).
Dla porównania jechałem też jak wiesz na Puławskiej z tym Czarnym Golfem GTI, no nie było rozmowy. Zarówno z rolki jak i z miejsca. Moim zdaniem poza tymi kilkoma KM co Ci przybyło pozbyłeś się też jakichś limiterów.
Co do modów to dasz tam turbo K04 i dopiero będzie przeciąg
Pozdrawiam
Michał [vRS]
Manual Devil
Michał [vRS]
Manual Devil
- LucasLucas
- Nowicjusz
Tzn mi bardziej chodziło o sam fakt, że ja jeżdze modzonym już autem a ty tylko serią a różnica ze startu nie jest na tyle duża że nawet kosmetyczna zmiana u Ciebie może spowodować przewage na korzyść Golfa i tyle.
Ja w swoim nie miałem limiterów, one jeśli występują to są w 4x4 właśnie po to aby chronić napęd. Seria latałem z focusami rs i auto ze startu sobie radziło i bez programu (" onclick="window.open(this.href);return false; tu jest moj start jeszcze jak auto bylo seryjne)
Jeśli chodzi o ruszanie możemy potestować na g-techu. Być może będzie lepiej abyś ruszał z takich obrotów aby nie spadły (próbowałeś z 3k?) za bardzo i nie powodowały myszkowania
Miska czy zlosa auto dostalo skrzydel wlasnie nawet nie tyle po samym programie i mocy ktora otrzymali (bo seryjnie s3 czy golfy r maja w granicach 290km) tylko wlasnie po zdjeciu tych limiterow.
Btw. Polatasz z innymi autami i moze sobie porownasz te starty. Ja jesli mam dosc dobra trakcje czy to z s3 czy sti duzo na starcie nie odstaje.
Ja w swoim nie miałem limiterów, one jeśli występują to są w 4x4 właśnie po to aby chronić napęd. Seria latałem z focusami rs i auto ze startu sobie radziło i bez programu (" onclick="window.open(this.href);return false; tu jest moj start jeszcze jak auto bylo seryjne)
Jeśli chodzi o ruszanie możemy potestować na g-techu. Być może będzie lepiej abyś ruszał z takich obrotów aby nie spadły (próbowałeś z 3k?) za bardzo i nie powodowały myszkowania
Miska czy zlosa auto dostalo skrzydel wlasnie nawet nie tyle po samym programie i mocy ktora otrzymali (bo seryjnie s3 czy golfy r maja w granicach 290km) tylko wlasnie po zdjeciu tych limiterow.
Btw. Polatasz z innymi autami i moze sobie porownasz te starty. Ja jesli mam dosc dobra trakcje czy to z s3 czy sti duzo na starcie nie odstaje.
360 km / 420nm
Z 3k to dopiero jest tragedia... Moim zdaniem w DSG to wychodzi bo DSG nie strzela ze sprzęgła tylko je odpuszcza na tyle szybko żeby samochód ruszył. Nie wiem jak to jest rozwiązane w DSG ale jak jest za mało rpm w manualu na starcie to w ogóle nie chce jechać a żal mi sprzęgła żeby tak płynnie ruszyć z 4k rpm. No musimy jeszcze trochę pojeździć, ja za dużo wprawy w ruszaniu z 4-5k rpm nie mam a i emocje były . Chętnie, przy okazji, dam Ci się, nade mną, poznęcać
Czy jak jechaliśmy z rolowanego to skrzynia redukowała ci na 1 czy jechała od 2?
EDIT: No zaiste już na tym filmiku ładnie się odpycha
Czy jak jechaliśmy z rolowanego to skrzynia redukowała ci na 1 czy jechała od 2?
EDIT: No zaiste już na tym filmiku ładnie się odpycha
Pozdrawiam
Michał [vRS]
Manual Devil
Michał [vRS]
Manual Devil
- LucasLucas
- Nowicjusz
Spoko, zalatwie ci fajnych przeciwnikow bo moze to nie jest kwestia twoich startow, tylko moich
Z rolki powiem szczerze juz nie pamietam jak z Toba bylo bo tego dnia mialem okolo 20 przejazdow... Jesli jechalismy z 60+ km/h nawet po wcisnieciu kickdowna nie powinien mi zbic biegu na 1. Czasami sie to zdarza wiec sprawdzam bacznie obroty i ewentualnie nie dociskam przez chwile do konca pedalu gazu.
ale OT Tomkowi robimy, zabije nas
Z rolki powiem szczerze juz nie pamietam jak z Toba bylo bo tego dnia mialem okolo 20 przejazdow... Jesli jechalismy z 60+ km/h nawet po wcisnieciu kickdowna nie powinien mi zbic biegu na 1. Czasami sie to zdarza wiec sprawdzam bacznie obroty i ewentualnie nie dociskam przez chwile do konca pedalu gazu.
ale OT Tomkowi robimy, zabije nas
360 km / 420nm
No starty to Ty masz opanowane bardzo dobrze...LucasLucas pisze:Spoko, zalatwie ci fajnych przeciwnikow bo moze to nie jest kwestia twoich startow, tylko moich
No jacyś tam przeciwnicy już się pojawiają
skillujeLucasLucas pisze:ale OT Tomkowi robimy, zabije nas
EDIT: Aha, przypomniałem sobie, miałbym sparing partnera dla tego Golfa GTI o ile ciągle będzie serią. Kolega ujeżdża moją byłą Fabię RS 190KM. Myślę że mogło by być ciekawie
Pozdrawiam
Michał [vRS]
Manual Devil
Michał [vRS]
Manual Devil
Lucas, miło się czyta Większość tego wątku to OTLucasLucas pisze:ale OT Tomkowi robimy, zabije nas
Wiem, że super ogarniasz starty i nie ukrywam, że mam chęć ukraść nieco Twojej wiedzy...
Może dasz się namówić na małe szkolenie?
Patryk z CS ustawiał mi nieco inaczej sprzęgło przy LC. Teraz nie mam takiego strzału i zrywania laków, jest nieco łagodniej. Najgorsze w LC/DSG jest utracić trakcję na pierwszych metrach, wtedy jest efekt "żaby" - obroty skaczą, auto startuje nierówno, skrzynka głupieje. Zwykle oznacza to utratę 0.5-1 sekundy 0-100kmh, przy równych furach to praktycznie przegrana.vrs pisze:Nie wiem jak to jest rozwiązane w DSG ale jak jest za mało rpm w manualu na starcie to w ogóle nie chce jechać
Przy starcie z wolnej stopy sprzęgło działa natychmiast, bez łagodnego popłynięcia. Wtedy też na cywilnych gumach jest problem. Jak brałem się z jakimś bikerem, to spaliłem wszystkie 4 gumy (gładki asfalt, tzw. "cichy"). Efekt był taki, że stałem w miejscu, a auto paliło gumy. Wyglądało chyba fajnie, ale przestawiło mnie o 2 metry w bok - to już nie było fajne.
Popatrz na listę, czy jest ktoś z Wielkopolski. Ja niestety nie pomogę.ksyniu22 pisze: czy ktos mnie nie zabierze na sprt R-gruppe?
Gdyby R-ki były dla wszystkich, to nazywałyby się GTI.
TYM JEŻDŻĘ Taki tam sobie skromny golfik w drodze do 10.xx na 1/4 mili <KLIK>
Dawaj lajka! FB.com/GolfR32Turbo
Dokładnie,aż sam byłem żdziwiony.Koleżka z serwisu sprawdzał po numerze Vin i się okazało,że mam IC identyko jaki siedzi w S3 Schylamy się patrzymy w prawy dolny wlot powietrza i jest, faktycznie cały metalowy (aluminiowy?) sobie siedzi Ucieszyłem się,bo parę złotych zostało w kieszeni,a już chciałem zamawiać drugi,bo wiedziałem,że bez coolera z s3 o większych przyrostach mocy mogę sobie pomarzyć.Koleżka stwierdził,że to jest erka z drugiego półrocza i dlatego poprawili się z tym nieszczęsnym IC.No ale z tego co czytam,to nie ma to pokrycia w rzeczywistości Chłopaki dobra rada,zmieńcie te coolery,poprawicie termikę żeby na Ułężu nie gotować aut,a i tak jak będziecie chcieli w przyszłości coś rzeżbić to Was to nie ominie.Pozdrawiamzlos pisze:Ja musiałem wymieniać, Rybak dostał IC z fabryki dobre.
Tomciu, a nie mówiłem.Spróbuj tak na mokrym będzie jeszcze fajniejzlos pisze:Przy starcie z wolnej stopy sprzęgło działa natychmiast, bez łagodnego popłynięcia. Wtedy też na cywilnych gumach jest problem. Jak brałem się z jakimś bikerem, to spaliłem wszystkie 4 gumy (gładki asfalt, tzw. "cichy"). Efekt był taki, że stałem w miejscu, a auto paliło gumy. Wyglądało chyba fajnie, ale przestawiło mnie o 2 metry w bok - to już nie było fajne.
Eee tam,podejrzewam,że nie zabije.Tomek chyba nawet lubi jak się bajerka kręci w tym wątku, nawet nie na temat Jego auta.Przynajmniej jest co poczytaćLucasLucas pisze:ale OT Tomkowi robimy, zabije nas
Ogólnie muszę uważać. Start ze świateł ma teraz dodatkowe utrudnienie. Muszę tak celować, żeby koła nie przejechały po pasach dla pieszych, bo farba jest śliska i bardzo łatwo jest zabuksować na niejRybak pisze:Tomciu, a nie mówiłem.Spróbuj tak na mokrym będzie jeszcze fajniej
Rybak pisze:Chłopaki dobra rada,zmieńcie te coolery,poprawicie termikę żeby na Ułężu nie gotować aut,a i tak jak będziecie chcieli w przyszłości coś rzeżbić to Was to nie ominie.
Tutaj mamy szum informacyjny, bo niektóre eRki z drugiego półrocza mają plastikowe boczki, inne mają mocniejszy IC z fabryki. Jak znam życie, to sam VAG nie wie dlaczego tak jest.Rybak pisze:Koleżka z serwisu sprawdzał po numerze Vin i się okazało,że mam IC identyko jaki siedzi w S3
IC pomaga i auto nie puchnie w upalne dni (typowy objaw niskiej pojemności cieplnej IC), zmiana w termice mierzona temperaturą oleju nie jest wielka, ale zauważalna - daje 3-4 stopnie chłodniejszą oliwę. Jaro, obaj dobrze wiemy, że dopiero wymiana wydechu i zastąpienie 2 ceramicznych katalizatorów daje o wiele większy chłodek, co jest miłym dodatkiem do prawie 10% mocy/niutków.Rybak pisze:Chłopaki dobra rada,zmieńcie te coolery,poprawicie termikę żeby na Ułężu nie gotować aut,a i tak jak będziecie chcieli w przyszłości coś rzeżbić to Was to nie ominie.
Przejazdy w Ułężu ustawione są tak, że auto będzie miało czas się schłodzić. Od oliwy przez hamulce do opon to jest ważne, żeby zabawa pozostała zabawą, a nie zmartwieniem pt. "I jak ja teraz wrócę?" Jak ktoś poczuje potrzebę przyciśnięcia to pokażę kilka tricków jak dodatkowo chłodzić auto, a trenerzy wytłumaczą jak to zrobić, żeby było szybko i jednocześnie litościwie dla opon i hamulców
Gdyby R-ki były dla wszystkich, to nazywałyby się GTI.
- LucasLucas
- Nowicjusz
No on jest ogólnie chętny więc pewnie nie będzie problemu a jakie mniej więcej czasy robi ta fabia ? ja ostatnio na bemowie łapalem się z tak wystrojona na 250/260km jak jeszcze mialem serie.vrs pisze:No starty to Ty masz opanowane bardzo dobrze...LucasLucas pisze:Spoko, zalatwie ci fajnych przeciwnikow bo moze to nie jest kwestia twoich startow, tylko moich
No jacyś tam przeciwnicy już się pojawiają
EDIT: Aha, przypomniałem sobie, miałbym sparing partnera dla tego Golfa GTI o ile ciągle będzie serią. Kolega ujeżdża moją byłą Fabię RS 190KM. Myślę że mogło by być ciekawie
Tomek nie ma sprawy, chociaż nie sądze abym dysponował wiedzą której ty nie zgłębiłeś przy ruszaniu z LC A z jakich obrotów ruszałeś z tym motorem? najlepiej ustawiać obroty tak aby troche zemilił akurat dla DSG to lepsze rozwiazanie niz 100% przyczepność (sprawdzone)zlos pisze:Lucas, miło się czyta Większość tego wątku to OTLucasLucas pisze:ale OT Tomkowi robimy, zabije nas
Wiem, że super ogarniasz starty i nie ukrywam, że mam chęć ukraść nieco Twojej wiedzy...
Może dasz się namówić na małe szkolenie?
Patryk z CS ustawiał mi nieco inaczej sprzęgło przy LC. Teraz nie mam takiego strzału i zrywania laków, jest nieco łagodniej. Najgorsze w LC/DSG jest utracić trakcję na pierwszych metrach, wtedy jest efekt "żaby" - obroty skaczą, auto startuje nierówno, skrzynka głupieje. Zwykle oznacza to utratę 0.5-1 sekundy 0-100kmh, przy równych furach to praktycznie przegrana.vrs pisze:Nie wiem jak to jest rozwiązane w DSG ale jak jest za mało rpm w manualu na starcie to w ogóle nie chce jechać
Przy starcie z wolnej stopy sprzęgło działa natychmiast, bez łagodnego popłynięcia. Wtedy też na cywilnych gumach jest problem. Jak brałem się z jakimś bikerem, to spaliłem wszystkie 4 gumy (gładki asfalt, tzw. "cichy"). Efekt był taki, że stałem w miejscu, a auto paliło gumy. Wyglądało chyba fajnie, ale przestawiło mnie o 2 metry w bok - to już nie było fajne.
Popatrz na listę, czy jest ktoś z Wielkopolski. Ja niestety nie pomogę.ksyniu22 pisze: czy ktos mnie nie zabierze na sprt R-gruppe?
Jeśli chodzio ruszanie z wolnej stopy to sprawdzałem u siebie i nie działa. Akurat mi to się do niczego nie przyda ale z ciekawosci musiałem sprawdzić
360 km / 420nm
No to musim na tym R-Gruppe to obadać bo aż mi się wierzyć nie chce, wg fabryki ten IC (z literą P na końcu) nigdy nie był montowany w Golfie RRybak pisze:Dokładnie,aż sam byłem żdziwiony.Koleżka z serwisu sprawdzał po numerze Vin i się okazało,że mam IC identyko jaki siedzi w S3 Schylamy się patrzymy w prawy dolny wlot powietrza i jest, faktycznie cały metalowy (aluminiowy?) sobie siedzi Ucieszyłem się,bo parę złotych zostało w kieszeni,a już chciałem zamawiać drugi,bo wiedziałem,że bez coolera z s3 o większych przyrostach mocy mogę sobie pomarzyć.Koleżka stwierdził,że to jest erka z drugiego półrocza i dlatego poprawili się z tym nieszczęsnym IC.No ale z tego co czytam,to nie ma to pokrycia w rzeczywistości Chłopaki dobra rada,zmieńcie te coolery,poprawicie termikę żeby na Ułężu nie gotować aut,a i tak jak będziecie chcieli w przyszłości coś rzeżbić to Was to nie ominie.Pozdrawiamzlos pisze:Ja musiałem wymieniać, Rybak dostał IC z fabryki dobre.
Pozdrawiam
Michał [vRS]
Manual Devil
Michał [vRS]
Manual Devil