A proszę. Chodzi mi o to, że wystarczą już detale aby auto było jedyne w swoim rodzaju. Bo w obecnym setupie jest dobrze i bardzo nie ma co modzić, żeby kupa z tego nie wyszłatruckman pisze:Mozesz to rozwinac?Jeszcze to obniżenie i nic więcej nie trzeba ...
MKIV Variant - truckman
Moderator: G0 Karcio
Re: MKIV Variant by truckman [ustawianie zawiasu do nowych o
Moje auto: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... #p4524290/" onclick="window.open(this.href);return false;
MKIV Variant by truckman [ustawianie zawiasu do nowych opon]
Oj robi robote... i jeszcze profi fotki
-
- VR6 Rulezzz
- Auto: Passat B4 VR6
- Silnik: AAA
- Kontakt:
grubo
aktualnie: Passat B6 HL, Passat B4 VR6
było: Passat B4 VR6, Satinsilber GTI 20Jahre, Colour Concept Variant AFN, Audi A6, Audi A4, Bora Variant TDI HL, Jetta A2 TDI
było: Passat B4 VR6, Satinsilber GTI 20Jahre, Colour Concept Variant AFN, Audi A6, Audi A4, Bora Variant TDI HL, Jetta A2 TDI
No i stało się, po przeanalizowaniu stanu półosi musiałem troszkę pokręcić nakrętkami z przodu i poszedł do góry. Sagano88 twierdzi że różnicy za bardzo nie widać, ja tam widzę bo już wizualnie nie leży, ale jeździ się lepiej i półoś nie trze cały czas o podłużnicę.
Czekam teraz na dystanse 5mm na tył i będę regulował gwint na tyle żeby w końcu leżało równo po obu stronach i było tak jak lubię, że jak patrzy się od frontu czy tyłu to byłszczą ranciki Przód także prawdopodobnie dostanie dystanse 5mm, ale to zależy jak ułożą się koła po wyregulowaniu zawieszenia.
Powycierało troszkę nadkole
Tak był ustawiony gwint:
Półoś. To zardzewiałe to od stabilizatora, wywaliłem myślałem że będzie ok, ale podłużnica na to nie pozwoliła
Prawdopodobnie podniosę o 3 cm przód, czyli będzie po około 3,5-4 cm od dołu gwintu przód, tył nie wiem, zobaczymy jak się ułoży bez tarcia.
Zamówiłem graty do zawiasu:
- sworznie
- gumy wahaczy z S3
- łożyska z gumami do amortyzatorów
Mam nadzieję że po tych operacjach jazda stanie się przyjemniejsza. Wymiana w przyszłym tygodniu.
Czekam teraz na dystanse 5mm na tył i będę regulował gwint na tyle żeby w końcu leżało równo po obu stronach i było tak jak lubię, że jak patrzy się od frontu czy tyłu to byłszczą ranciki Przód także prawdopodobnie dostanie dystanse 5mm, ale to zależy jak ułożą się koła po wyregulowaniu zawieszenia.
Powycierało troszkę nadkole
Tak był ustawiony gwint:
Półoś. To zardzewiałe to od stabilizatora, wywaliłem myślałem że będzie ok, ale podłużnica na to nie pozwoliła
Prawdopodobnie podniosę o 3 cm przód, czyli będzie po około 3,5-4 cm od dołu gwintu przód, tył nie wiem, zobaczymy jak się ułoży bez tarcia.
Zamówiłem graty do zawiasu:
- sworznie
- gumy wahaczy z S3
- łożyska z gumami do amortyzatorów
Mam nadzieję że po tych operacjach jazda stanie się przyjemniejsza. Wymiana w przyszłym tygodniu.
- sebastian213
- Forum Master
- Kontakt:
na tym setapie wygląda świetnie...no niestety wiem co to za bul z tym obcieraniem...ale i tak wygląda ciekawie...
byłe autko.... viewtopic.php?f=89&t=334465" onclick="window.open(this.href);return false;
nowy projekt...... viewtopic.php?f=91&t=536960" onclick="window.open(this.href);return false;
nowy projekt...... viewtopic.php?f=91&t=536960" onclick="window.open(this.href);return false;
Kolego jak pozbyłeś się gumy z uchwytów drzwi i plastikowej tapicerki ? dzięki wielkie za odpowiedz, czeka mnie to samo bo jest to denerwujące.
Aha i jeszcze jedno pytanie duże były koszta wymiany korbek na elektryczne sterowanie szyb ?
Aha i jeszcze jedno pytanie duże były koszta wymiany korbek na elektryczne sterowanie szyb ?
Ouuuu... Masakra ten felunek i gleba, aż nie ma takiej emoty, która by to opisywała
Jezu, faktycznie się zapyziałem jak patrze na ten dział projektów co tutaj się dzieje
Jezu, faktycznie się zapyziałem jak patrze na ten dział projektów co tutaj się dzieje
MKIV Variant by truckman [dystanse, kosmetyka, lakier]]
Przecież to dział dla zwykłych czwórekJezu, faktycznie się zapyziałem jak patrze na ten dział projektów co tutaj się dzie
marianmk2, chwasty trzeba pielić, więc wyleciał.
Doszły dystanse 5`tki na tył, ale oczywiście śrub nie ma bo nie doszły, trudno będę na przyszły tydzień.
145 zł tak żeby się tylko otwierały( czyli uniwersalny zestaw z allegro) ale dodałem silniczki od ori szyb.Aha i jeszcze jedno pytanie duże były koszta wymiany korbek na elektryczne sterowanie szyb ?
Całość na ori boczkach około 350 zł.
Jednak Golf z blachą wygląda średnio, także wnęki już nie ma, trzeba tylko to będzie porządnie wygładzić i podrównać w miejscu spawów. Na dniach będę równał i starał się zapodkładować cały zderzak
Tył nie jest zbyt reprezentacyjny( podobnie jak przód), ale to kwestia tygodnia jak będę miał czas na zajęcie się sprawami lakierniczymi, ważne że nie ma wgnioty i teraz już z górki, o ile nie będzie niespodzianek
- sagano88
- Only VW
- Kontakt:
Ty to mnie zaskakujesz truckman Normalnie czlowiek orkiestra! Szpachluje, rzezbi, maluje... A taki niepozorny
sagano88, hehe zobaczymy co za ulep z tego wyjdzie, ale jestem dobrej mysli. Robię na spokojnie tak żeby się to trzymało nie koniecznie na trytkach 3-4 maj będę ponownie w FSL to spokojnie pomaluję klapę, lusterka i grill. Zobaczymy jak będzie ze zderzakiem, ale nie ma co się spinać
No teraz prezentuje się rewelacyjnie ! bo wkoncu posadziłeś koze na jakiś zlot lecisz ?
MK II
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=266085&start=0
LEGO Trucks
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=tito-anakin
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=266085&start=0
LEGO Trucks
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=tito-anakin
jegor, miałem do Bielawy lecieć, ale raczej nie z uwagi na brak chętnych w grupie, a samemu lecieć to nie bardzo. Natomiast lokalne to na mrówki, Nysa nie wypali bo tyle wolnego w weekendy to nie dam rady załatwić, później na pewno gdzieś też pojadę, ale gdzie to nie wiem( za dużo zlotów na zaproszenia gdzie nie ma po co wysyłać )
jegor, miałem do Bielawy lecieć, ale raczej nie z uwagi na brak chętnych w grupie, a samemu lecieć to nie bardzo. Natomiast lokalne to na mrówki, Nysa nie wypali bo tyle wolnego w weekendy to nie dam rady załatwić, później na pewno gdzieś też pojadę, ale gdzie to nie wiem( za dużo zlotów na zaproszenia gdzie nie ma po co wysyłać )
Tymczasem borem lasem odebrałem paczkę od wajsika:
a w niej były:
- gumy wahaczy od S3
- sworznie
- gumy i łoża amortyzatorów
- przegub wewnętrzny lewy
Pod sklepem
Jakby co to dziki w Poznaniu to normalka:
Tymczasem borem lasem odebrałem paczkę od wajsika:
a w niej były:
- gumy wahaczy od S3
- sworznie