od tego jest forum zeby se pomagac,a kazdy moze sie tez pomylic...nie jestesmy robotamiTo_mas pisze:macie racje panowieporypało mi sie z kołami wałka rozrządu (bez klinka)
to temu ze mechaniką głównie zajmuje sie mój brat
sorki za błędą teorię

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
od tego jest forum zeby se pomagac,a kazdy moze sie tez pomylic...nie jestesmy robotamiTo_mas pisze:macie racje panowieporypało mi sie z kołami wałka rozrządu (bez klinka)
to temu ze mechaniką głównie zajmuje sie mój brat
sorki za błędą teorię
A co zrobic gdy posiadam automatyczna skrzynie biegow??Wbijam kazdy bieg i kola sie nie blokuja wraz z silnikiem tzn. silnik wciaz mozna krecic rozrxzadem??jeryk10 pisze:Klucz nasadowy 19 koronka i dluga przedluzka wbijasz 5 bieg tate do auta i naciska dodatkowa hamulec i odkrencasz Oczywiscie przy tej operacji pasek rozrzandu musi byc zalozony bo zawory pogniesz
dzis rano polamalem dwie sruby Osemki ktore trzymaly blokade wyzej przedstawiona na fotkach,sruba dokrecona jest z sila 120nM plus 90 stopni do tego nie byla odkrecana 12 lat bo rozrzad byl robiony 8 lat temu.......t0mal pisze:Możesz próbować zapierać łomem o wieniec zębaty
Pomysl powinien wypalic tylko potem bedzie problem z dokreceniem o odpowiedniej sile 120Nm i 90 stopni...zaraz zbadam skrzynie i podobno jest tam otwor,ktorego mozna uzyc zeby zablokowac wieniec (sprzeglo jak sie nie myle)jeryk10 pisze:Masz disla to sory myslalem ze masz bezyne a wierze Ci ze disel nie ma cewkiA w dislu mozna sciagnac kabel z zaworka pompy Jezeli nie ma sily przekrecic to nie zapieraj klucza tylko go odchyl tak zeby silnikiem mozna bylo zakrencic bo tez tak robilem i pomagalo a nawet robilem ze silnik odpalil i zaraz zgasilem
Tak wlasnie bede probowal bo nie widze innej metody,ale jeszcze mam czas do jutra wiec poslucham innych wypowiedzi.t0mal pisze:Próbuj moją metodą - łomikiem przez okienko w skrzyni opierasz się o wieniec - dobrze coś podłożyć (np gruby kawałek skóry), żeby nie ukruszyła się obudowa skrzyni) Nic się nie powinno stać, bo na wieńcu moment potrzebny do zablokowania wału jest sporo mniejszy, a sam wieniec jest bardzo twardy.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości