cieknie olej
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
cieknie olej
Witam, mam taki problem: Jakiś czas temu zauważyłem, że w moim golfie 1.4 16v 2000r cieknie olej spod pokrywy zaworów i z czujnika ciśnienia oleju. Kupiłem czujnik i specjalną masę uszczelniającą i uszczelniłem. A teraz niby nie widać wycieków spod pokrywy, ale cieknie spod misy olejowej. Co może być tego przyczyną?
cieknie olej
Przyczyn może być wiele jak cieknie znaczy uszczelka lipa nie trzyma,
możliwe ze jakiś engine flush ktoś stosował albo cudne dodatki do oleju i uszczelki popuchły.
Wymień pod misą i będzie ok.
możliwe ze jakiś engine flush ktoś stosował albo cudne dodatki do oleju i uszczelki popuchły.
Wymień pod misą i będzie ok.
- Hans-Hans
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
cieknie olej
Wymien uszczelke pod miską tak jak kolega napisał chociaż tam chyba niema montuje się na mase uszczelniającą . pamiętaj aby opserwowac silnik. Takie wycieki że uszczelniam tu a leje tam są najczesciej pszyczyną cisnienia skszyni korbowej czyli tak zwane pszedmuchy odma niedaje rady i gdzies to cisnienie musi uciec znam takie pszypatki . Chociasz wcale niejest powiedzane że poprostu pusciło uszczelnienie . Gnieciesz go jaki masz pszebieg.
cieknie olej
Przebieg 137 tys. Cisnąć to go nie cisnę tak w granicach 3000 obrotów, raczej nie więcej. Zalewam olej Castrol Edge 5W 30. A to ciśnienie faktycznie może być wysokie, bo mi na obudowę filtra powietrza olej wywaliło.
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
cieknie olej
pawbor2 jesteś pewny z misy cieknie? skoro piszesz ze wywaliło oliwę filtrem to może puściły simeringi na odmie i zacieka na miskę.
cieknie olej
Nie filtrem, tylko na obudowę filtra. Spod pokrywy wywaliło na zewnętrzną część obudowy
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
cieknie olej
Popieram.Waqa pisze:puściły simeringi na odmie i zacieka na miskę
odnosnie pokrywy zaworów, to powyciągaj fajki i zobacz, czy nie stoi w nich olej, jeżeli tak, to masz przyczynę. Pokrywa jak i misa olejowa jest uszczelniana masą, nie ma żadnych uszczelek, a do uszczelnienia pokrywy jest konieczne rozebranie rozrzadu niestety...
cieknie olej
Mam do Was takie pytanie: Do czego podłączyć ten czarny wężyk? Bo u mnie wcale go nie ma, a mechanik twierdzi, że powinien być, ale on też nie wie gdzie powinien iść. Założył na pokrywie taki kapturek, bo to jednak z stamtąd ciekło, ale pękł(wydaje mi się, że przez ciśnienie).
Jak ktoś wie gdzie to podłączyć, to prosiłbym o jakieś zdjęcie tego miejsca.
Jak ktoś wie gdzie to podłączyć, to prosiłbym o jakieś zdjęcie tego miejsca.