siwy dym przy zmianie biegu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
- Kontakt:
witam,
mam taki problem ,ze przy zmianie biegu auto wypuszcza "siwy" dym,glownie to zauwazylem przy zmianie z 1 na 2 i 2 na 3 bieg.objaw nie zawsze wystepuje....wina lezy po stronie wtryskow?zły kąt czy cos?dodam ,ze czasami przy odpalaniu tez leciutko dym poleci
2.0tdi bkd 115tys km
ps. bylem ostatnio zrobic program do auta i tuner powiedzial,ze turbo troche przeladowuje i jest do czyszczenia..moze to miec jakis zwiazek?
mam taki problem ,ze przy zmianie biegu auto wypuszcza "siwy" dym,glownie to zauwazylem przy zmianie z 1 na 2 i 2 na 3 bieg.objaw nie zawsze wystepuje....wina lezy po stronie wtryskow?zły kąt czy cos?dodam ,ze czasami przy odpalaniu tez leciutko dym poleci
2.0tdi bkd 115tys km
ps. bylem ostatnio zrobic program do auta i tuner powiedzial,ze turbo troche przeladowuje i jest do czyszczenia..moze to miec jakis zwiazek?
Może mieć .... zrób logi dynamiczne i daj do działu DIAGNOSTYKA
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
-
- Ma gadane
- Kontakt:
wiesz ciezko mi to okreslic czy jest slabszy,bo nie mam porownania...narazie czekam na kontakt z okolic kogos z vagiem... dzisiaj znajomy stwierdzil,ze moze brac olej i dlatego kopci?!ale jest to stosunkowo mlode auto i juz mialo by tak swirowac?
Akurat w 2.0 TDI taki przebieg to już jest coś i dymek to niewiele . Koledzy mięli dużo większe problemy.. Czasy niezniszczalnych 1.9 odeszły w niepamięć ...
tu kolega ma 2.0 TDI ktore byly nieudane z poczatku produkcji a 1.9 TDI klasyka niezniszczalna tylko olej wymieniac i lac rope ale siwy dym moze turbina juz sie konczy bo o torbodiesla trzeba dbac i dobrze eksploatowac
Bez logów to zostaniemy przy wróżeniu z fusów kolego
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Re: siwy dym przy zmianie biegu
w koncu udalo mi sie pozyskac logi...
http://www.sendspace.com/file/txgril
Proszę o przeniesienie do dzialu diagnostyki.
http://www.sendspace.com/file/txgril
Proszę o przeniesienie do dzialu diagnostyki.