Tak, fotokomórka, połączenie gps+akcelerometru (ala PerformanceBox), gps o dużej częstotliwości odświeżania (10hz), hamownia drogowa.CIENKII pisze:ten temat jest tylko do kłótni i dogadywania sobie nawzajem . . .
jezeli G-Tech pokazał 7,2 to znaczy ze tyle jest . . . jaki inny dokladniejszy sposób zmierzenia 0-100 ?
I to bardzo optymistycznyJJacek pisze:G-Tech jest optymistyczny i powtarzalny.
Nigdzie tak nie napisałem. Z czego się orientuję nowe Polo GTI ma 6,9s do 100km/h. Ja audi wyprzedziłem o dwie długości, robiliśmy starty z 20km/h oraz z 60km/h do oporu. Szybszy byłem może o setne części sekundy. Wspomnę tylko, że pomiary danych technicznych odbywają się z 3/4 baku. U mnie paliwa było znacznie mniej, gdzieś w okolicy 1/4, 1/5 baku. Nowym Polo GTI, pewnie będziesz w stanie zejść trochę niżej od wskazań według producenta. U mnie też trochę modzone było, dzięki temu mam wyższy moment niż fabryka.overrange pisze:reprobate7, prędzej bym uwierzył w 8,2 niz 7,2 do 100 tym audi... Bo nie powiesz mi, że takie stare polo w manualu uzyska taki sam bądź lepszy czas do 100 co nowe Polo 180koni w DSG, a audi miałoby mieć czas zbliżony??Objeżdzało polo te audi ale w jakim zakresie?
Sądzę że A4triCKy pisze:Panowie, Golf 4 AJM vs Audi A4 B6 130 KM jaki wynik?
ponad 70PS różnicy, dostaniesz od BMWTomek_2gt pisze:Panowie jak widzicie taki pojedynek mk1 EG, dość żwawa jak na swój wiek, vs bmw e34 2,5 hamowane na 186KM
ciekawe czy to 2litry faktycznie miało 150psTomek_2gt pisze:Jak miał tam jeszcze 2litry\150 koni.to go robiłem mk2 RP-kiem 96KM.
i i z 600 kg roznicyponad 70PS różnicy, dostaniesz od BMW
zgadza sie, ale to za mało wg mnieCIENKII pisze:To_mas,
ponad 70PS różnicy, dostaniesz od BMW
i i z 600 kg roznicy
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości