Witam !
W krótkiej historii swojego mk3 od początku miałem problemy z wilgocią w aucie, w zimie wysiadła mi centralka - jak później się okazało po jej rozebraniu, płytka była cała zaśniedziała, więc całość wyrzuciłem. Następnie wsadziłem na 100% sprawną pompkę z vento, która pracuje przez kilkanaście sekund po przekręcaniu kluczyka, jednak centralka nie działa. Poradzono mi sprawdzenie przewodów, jednak przy najbardziej newralgicznych punktach przewody są w dobrym stanie. Na pewno ktoś borykał się z tym problemem, więc liczę na uwagi co jeszcze mogę sprawdzić.
Wiem, że to dość popularny problem, jednak naprawdę nie znalazłem odpowiedzi na tą przypadłość.
Pozdrawiam !
Centralny zamek nie działa po wymianie pompki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
ok postaramy się pomóc ale opisz problem. Piszesz że pompka pracuje ale centralka nie działa - cóż to ma oznaczać. Jeśli pompka pracuje a zamki nie działają to jest gdzieś dziura w weżyku od pompki - osłuchaj gdzie syczy i uszczelnij.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Pompka pracuje, jednak zamki nie reagują.
Sprawdzę jeszcze raz węże, w razie czego wystarczy uszczelnienie... taśmą ?
Sprawdzę jeszcze raz węże, w razie czego wystarczy uszczelnienie... taśmą ?
- Paweł Marek
- V.I.P.
czymkolwiek. Wężyk albo się łamie na wejściu do którychś drzwi czy klapy, albo tylko wypada ze złączek - naprawiasz zależnie od awarii tak żeby było szczelnie i drożnośc węzyka zachowana
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.