Za niskie obroty
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Za niskie obroty
Witam. Mam problem w golfie 3 silnik 1.6 ABU sama benzyna,po dodaniu gazu (dość konkretnie) obroty spadają w granice 400. Po kolejnym dodaniu gazu już nie tak "energicznym" obroty są ok. Dodam że nie zawsze się tak dzieje. Gdzie mogę szukać przyczyn??
- Paweł Marek
- V.I.P.
Za niskie obroty
poszukaj o nastawniku przepustnicy (żargonowo zwany silniczkiem krokowy), sprawdź szczelność podstawy wtrysku, a na sam poczatek upewnij się co do stanu świec i kabli zapłonowych
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Za niskie obroty
Radzę wymień , nie musi pomóc ale tą wątpliwość będziesz miał z głowy, tylko dobrych marek, forum ci powie jakie.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Za niskie obroty
sprawdź jeszcze wężyki od podciśnienia bo nimi też lewe powietrze może zasysać.
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
Za niskie obroty
Mnie tylko jedno zastanawia dlaczego to nie dzieje się stale.Przy normalnej jeździe jest ok tylko przy gwałtownym dodawaniu gazu.