test przelewowy wtryskiwaczy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Hi. Jak powinno się wykonywac prawidłowo ten test dla vw? Zrobiłem tak że zmierzyłem paliwko dla czasu 1-1.5min no i wyszło mi tak na oko na dwoch po 10ml i na dwoch prawie nic. Może ktos dokładnie opisac jak powinno byc i jak interpretowac wychyłki w każdą stronę?
Re: test przelewowy wtryskiwaczy
To pewnie znaczy że masz wtryski do sprawdzenia, chociaż sądzę, że szkoda kasy na takie pomiary, chyba, że wtryskiwacz nie daje się wykręcić.
Co Cię skłoniło do marnowania pieniędzy na sprawdzanie wtryskiwaczy tą metodą?
PS "Hi" to po niemiecku?
Co Cię skłoniło do marnowania pieniędzy na sprawdzanie wtryskiwaczy tą metodą?
PS "Hi" to po niemiecku?
Musisz wykręcić wtryskiwacze i dać do sprawdzenia, przy montażu daj nowe podkładki i przesmaruj gwinty pastą ceramiczną, moment 75Nm (przy zdrowym gwincie). Jak nic się nie dzieje podejrzanego z silnikiem to najlepiej się w ogóle nie czepiać, bo istnieje ryzyko uszkodzenia głowicy.
Re: test przelewowy wtryskiwaczy
narazie nie planowałem dawac wtryskow na maszyne a wykonałem taki test bo jednak o czyms on swiadczy i jest prostą metodą na wstępne sprawdzenie dla użytkownika, tylko nie wiem jak interpretowac te wyniki. Na moje oko te dwa po 10 ml to chyba ok. tylko te co prawie nic nie przelewają to tak chyba nie powinno byc.
ten test o niczym nie świadczy daj spokój tak jak kolega tomal pisze jak chcesz sprawdzić to na stole pomiarowym u pompiarza a te 10ml jak ci przeszkadza to rozkręć wtrysk umyj i skręć odpowiednim momentem ten wyciek to nic innego jak nieszczelność pomiędzy końcówką a płaszczyzną styku z nią
mk3 1z+gtb
mitsubishi L200 4x4 było :(
volvo v50 2.0d było
jest a4 b6 S-line
mitsubishi L200 4x4 było :(
volvo v50 2.0d było
jest a4 b6 S-line
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Takich tematów już kilka było,to raz,a dwa,że taki test (jeśli tak to można nazwać) tylko w głowie Ci namiesza i da do myślenia,ale uwierz mi-nic nie wymyślisz
Chcesz sprawdzić wtryski-wykręć i daj na próbnik,wtedy wiesz na czym stoisz,a pseudo testy przelewowe,między bajki można włożyć....
Chcesz sprawdzić wtryski-wykręć i daj na próbnik,wtedy wiesz na czym stoisz,a pseudo testy przelewowe,między bajki można włożyć....