turbo z golfa II sb
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
turbo z golfa II sb
chciałbym wsadzić turbo z sb chłodzone wodą do seata ibizy aaz o takie mi chodzi http://allegro.pl/vw-golf-ii-passat-b3- ... 15953.html" onclick="window.open(this.href);return false; co trzeba przerobić oprócz doprowadzenia wody do turba
turbo z golfa II sb
witam i dzięki za odpowiedz! teraz mam serię k03-003. spływ to nie problem ale chodzi mi czy pasuje do kolektora i co z podłączeniem wody? czy trzeba stosować pompkę jakąś czy wystarczy podłączyć pod obieg wody?
turbo z golfa II sb
zubi1990, jak się nie mylę to K03 jest mocowana do kolektora na 3 śruby, a K14, K24, T2 i T3 mają mocowanie na 4 śruby. Będziesz musiał zmienić kolektor wydechowy
Golf mk2 "PANZERWAGEN" Off-Road Swap SYNCRO - http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 3#p6148733" onclick="window.open(this.href);return false;.
Audi 80 B4 1,9 M-TDI 1Z
Audi 80 B4 1,9 M-TDI 1Z
- szumiel
- Ma gadane
- Kontakt:
Re: turbo z golfa II sb
chłopie , odpuść sobie to k14 i kup coś większego. k24 lub t3. a jak juz będziesz chciał założyć to turbo to będziesz musiał zmienić kolektor na ten z golf mk1. no i spływ oleju też na ten montowany na dwie śruby jak taki tam jest.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=241810" onclick="window.open(this.href);return false;
turbo z golfa II sb
a jak będę montował k24 lub t3 to kolektor zostaje seria i spływy też? pytam ponieważ nie wiem które turbo kupić
turbo z golfa II sb
zubi1990, kup T3 i kolektor do tego i będziesz wyjątkowo zadowolony chyba że oczekujesz że turbo będzie pompować od samego dołu to wtedy T2 lub K14. K03 nie polecam ze względu na małą żywotność.
jub jeśli chcesz naprawdę duży moment obrotowy to coś ze zmienną geometrią.
jub jeśli chcesz naprawdę duży moment obrotowy to coś ze zmienną geometrią.
turbo z golfa II sb
Do Garretta T3 będziesz potrzebował szerokiej rury filtra powietrza od 1.6 JR, kolektora wydechowego i musisz sobie skonstruować spływ oleju - od 1.6 nie będzie pasował bo tam jest spływ do miski. Metalowy przewód doprowadzający olej do sprężarki też nie będzie pasował - rdzeń Garretta jest pochylony do tyłu - przewód można trochę podgiąć, ale ostrożnie, bo jest zrobiony z aluminium i może ciec.
Prawdopodobnie kolanko do kolektora ssącego też może nie pasować.
Prawdopodobnie kolanko do kolektora ssącego też może nie pasować.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 24, 2011 12:48 przez t0mal, łącznie zmieniany 1 raz.
turbo z golfa II sb
wielkie dzięki za zainteresowanie tematem dam sobie spokój z sb czyli chcąc założyć T3 to muszę mieć kolektor wydechowy spływy pasują i pytanie czy ic też
Re: turbo z golfa II sb
żeby założyć T3 w miejsce k03 musisz zmienić kolektor wydechowy, downpipe, rurę do filtra powietrza, spływ oleju musisz wykombinować, średnica wyjścia z muszli zimnej jest większa jak tej z k03. Przydałoby się MBC, żeby ciśnienie ustawić, u mnie dodatkowo musiałem jeszcze przyszlifować kolektor dolotowy bo turbo nie chciało się zmieścić, dopływ oleju da się dogiąć tak żeby pasował. Po za tym było już to wszystko na forum.