CB - pogaduchy ogólne
CB Radio
Chmarski, nie wiem, ale wiem że muszę wysłać na przegląd do tego speca co mi polecałeś i on powie co i jak, odrazu doda mu z wacika więcej
- stepniak.p
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
CB Radio
jutro kumpel zawiezie mi radio do SINADu
powiedziałem tylko żeby poprawili mi ASC.... (koszt 30zł)
przy okazji tego jeszcze coś warto zrobić ? (RF`a raczej nie ma sensu poprawiać)
Przy regulacji ASC zawsze reguluje się tak samo czy ustawiają to np. pod klienta (np. że ktoś chce mniej szumów, a jeszcze inny żeby więcej słyszał) ? Na jakiej zasadzie to działa ?
powiedziałem tylko żeby poprawili mi ASC.... (koszt 30zł)
przy okazji tego jeszcze coś warto zrobić ? (RF`a raczej nie ma sensu poprawiać)
Przy regulacji ASC zawsze reguluje się tak samo czy ustawiają to np. pod klienta (np. że ktoś chce mniej szumów, a jeszcze inny żeby więcej słyszał) ? Na jakiej zasadzie to działa ?
OBECNIE : MK6 1.6 TDI DSG
BYŁO: Polo IV 9n3
BYŁO : MK5
12.03.2012 18:40 - Golf mk5 został sprzedany
BYŁ : MK 6 ; 1.4 TSI ; 122KM ; HIGHLINE
BYŁO: Polo IV 9n3
BYŁO : MK5
12.03.2012 18:40 - Golf mk5 został sprzedany
BYŁ : MK 6 ; 1.4 TSI ; 122KM ; HIGHLINE
CB Radio
nie wiem wszyscy tak robią to i ja;d myślę że będzie mnie dalej słychać, zobaczymy co on na to powie, tak ogólnie to chce żeby wymienił to co trzeba i sprawdził je.k0nr4d pisze:A to po co?
Swój zestaw chce wystroić pod golfa tak jak kolega pod bmw dobre to było
CB Radio
Jakieś 2 tygodnie temu odebrałem antene z Gwarancji, nie miałem czasu jej sprawdzić dziś miałem jechać na pocztę wyslać radio do gwarancji, ponieważ była sprawdzana na innych antenach i nie działał, ale dziś jakoś mnie sumienie złapało a sprawdzę dla pewności podłaczam antene pod radnio które niby jest popsute, nagle wchodzę daje #19 i co słyszę mobilków, radio było w mieszkaniu gdzie temperatura była cały czas koło 18-22 *C a wtedy gdy była awaria Anteny bo antena była przelalona na zwoju nagle wszystko wróciło do normy nie wiem czemu radio nie dzialało na innych antenach w czasie zimy coś ją szczeliło w środku wilgoć której nie mam nie mam pojęcia, ale radio trybi antena też wiec #19 jest moje i moge jeździć trochę spokojniej, bo ostatnio zebrałem 100zł i 5pkt ;DChmarski pisze:Tylko nie podłączaj jego radia pod Twoją antenę dopóki nie będziesz miał pewności, że SWR jest w porządku. Chyba, że chcesz mieć na sumieniu jego końcówki.
Sprawdź swoje radio w jego samochodzie z jego anteną. Jak zadziała, to radio powinno być ok i trzeba by się było skupić na antenie.
Swoją drogą zastanawiam się czemu mając antenę na magnesie, ludzie nie chowają jej razem z magnesem tylko odkręcają. Przy tych waunkach atmosferycznych jakie teraz mamy, praktycznie gwarantuje to problemy z SWR'em. Do złącza dostaje się woda, czy to w postaci śniegu, lodu, czy po prostu w stanie ciekłym. To jak to ma działać potem poprawnie?
- dogu18
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: CB Radio
pisałem ci podrzuć radio sprawdzimy co jest nie halo... albo poślij je na gwarancji bo na 96% to zimne luty są i 5 min i naprawioneHz pisze:Jakieś 2 tygodnie temu odebrałem antene z Gwarancji, nie miałem czasu jej sprawdzić dziś miałem jechać na pocztę wyslać radio do gwarancji, ponieważ była sprawdzana na innych antenach i nie działał, ale dziś jakoś mnie sumienie złapało a sprawdzę dla pewności podłaczam antene pod radnio które niby jest popsute, nagle wchodzę daje #19 i co słyszę mobilków, radio było w mieszkaniu gdzie temperatura była cały czas koło 18-22 *C a wtedy gdy była awaria Anteny bo antena była przelalona na zwoju nagle wszystko wróciło do normy nie wiem czemu radio nie dzialało na innych antenach w czasie zimy coś ją szczeliło w środku wilgoć której nie mam nie mam pojęcia, ale radio trybi antena też wiec #19 jest moje i moge jeździć trochę spokojniej, bo ostatnio zebrałem 100zł i 5pkt ;DChmarski pisze:Tylko nie podłączaj jego radia pod Twoją antenę dopóki nie będziesz miał pewności, że SWR jest w porządku. Chyba, że chcesz mieć na sumieniu jego końcówki.
Sprawdź swoje radio w jego samochodzie z jego anteną. Jak zadziała, to radio powinno być ok i trzeba by się było skupić na antenie.
Swoją drogą zastanawiam się czemu mając antenę na magnesie, ludzie nie chowają jej razem z magnesem tylko odkręcają. Przy tych waunkach atmosferycznych jakie teraz mamy, praktycznie gwarantuje to problemy z SWR'em. Do złącza dostaje się woda, czy to w postaci śniegu, lodu, czy po prostu w stanie ciekłym. To jak to ma działać potem poprawnie?
Re: CB Radio
Ok mistrzu spotkamy się w week a w zamian zrobię Ci fajne foteczki Polówkidogu18 pisze:pisałem ci podrzuć radio sprawdzimy co jest nie halo... albo poślij je na gwarancji bo na 96% to zimne luty są i 5 min i naprawioneHz pisze:Jakieś 2 tygodnie temu odebrałem antene z Gwarancji, nie miałem czasu jej sprawdzić dziś miałem jechać na pocztę wyslać radio do gwarancji, ponieważ była sprawdzana na innych antenach i nie działał, ale dziś jakoś mnie sumienie złapało a sprawdzę dla pewności podłaczam antene pod radnio które niby jest popsute, nagle wchodzę daje #19 i co słyszę mobilków, radio było w mieszkaniu gdzie temperatura była cały czas koło 18-22 *C a wtedy gdy była awaria Anteny bo antena była przelalona na zwoju nagle wszystko wróciło do normy nie wiem czemu radio nie dzialało na innych antenach w czasie zimy coś ją szczeliło w środku wilgoć której nie mam nie mam pojęcia, ale radio trybi antena też wiec #19 jest moje i moge jeździć trochę spokojniej, bo ostatnio zebrałem 100zł i 5pkt ;DChmarski pisze:Tylko nie podłączaj jego radia pod Twoją antenę dopóki nie będziesz miał pewności, że SWR jest w porządku. Chyba, że chcesz mieć na sumieniu jego końcówki.
CB Radio
jaką antenkę polecicie do alana 199najlepiej jakąś mała ale z dobrym zasięgiem w rozsądnej kasie
czerwone jest szybsze...! mój BYŁY karaVWanik:) viewtopic.php?p=2452282#2452282
kolejny karawan...viewtopic.php?f=91&t=442626
CB Radio
dzięki
czerwone jest szybsze...! mój BYŁY karaVWanik:) viewtopic.php?p=2452282#2452282
CB Radio
Szwagier potrzebuje radia. Chciałby wydać od 800 do 1000 zł byleby sprzęt działał dobrze. Antena nie dłuższa nić 1 m i magnes raczej, będzie używał zestawu na co dzień w mk3 raczej nie w mieście..