Witam,
panowie dzisiaj w momencie przekręcenia zapłonu zaczęła mi rzęzić klapa gasząca. Było to tak wkurzające że ją odłączyłem, rzuca co prawda motorem przy odcinaniu zapłonu ale wszystko po poza tym ok.
Do rzeczy, w czym właściwie tkwi problem tego rzężenia? Zużycie jakiejś przekładni od silniczka? Da się to zregenerować czy tylko nówka? Bardzo dostaje jednostka po 4ch literach kiedy jest to odłączone?
Pozdrawiam.
AXR MK 4 Klapa gasząca
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
AXR MK 4 Klapa gasząca
nie słyszałem żeby regenerowali EGRy, jest to część wymienna ale że chłopaki z forum dobierali się do nich
mimo że nie jest proste rozebrać go i pózniej złożyć to proponował bym Ci najpierw wykręcić go bo to nie jest akurat trudne, wziąć go w łapy i przyjżeć się jemu z bliska. Jeżeli nie będziesz czuł się na siłach to proponuję zaopatrzyć się w drugi używany bo raczej żaden mechanik nie będzie chciał podjąć się jego naprawy tylko będzie Cię przekonywał do zakupu drugiego w zamian.
mimo że nie jest proste rozebrać go i pózniej złożyć to proponował bym Ci najpierw wykręcić go bo to nie jest akurat trudne, wziąć go w łapy i przyjżeć się jemu z bliska. Jeżeli nie będziesz czuł się na siłach to proponuję zaopatrzyć się w drugi używany bo raczej żaden mechanik nie będzie chciał podjąć się jego naprawy tylko będzie Cię przekonywał do zakupu drugiego w zamian.
W zasadzie, w życiu można dojść do wszystkiego. Ale dojechać łatwiej.
AXR MK 4 Klapa gasząca
Detektor ale u mnie EGR i klapa to dwie oddzielne części. Klapą steruje silniczek V...ileś tam, ale co tam dalej siedzi w środku tego nie wiem .
W ogóle byłbym wdzięczny jakby ktoś wspomógł nr-em części.
Pozdro szejset
W ogóle byłbym wdzięczny jakby ktoś wspomógł nr-em części.
Pozdro szejset
AXR MK 4 Klapa gasząca
a no faktycznie u Ciebie jest inaczej
jeżeli chodziło Ci o numer klapy to 038 128 063 Glalandia pisze:W ogóle byłbym wdzięczny jakby ktoś wspomógł nr-em części
W zasadzie, w życiu można dojść do wszystkiego. Ale dojechać łatwiej.
- Łuki_79
- Forum Master
- Lokalizacja: *̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡__|̲̲̲͡͡͡▫ ̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡__ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* wieś w POS
AXR MK 4 Klapa gasząca
V157lalandia pisze:Klapą steruje silniczek V...ileś tam
Niech poczyta http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=308120" onclick="window.open(this.href);return false;