zawieszenie przednie w golf 4 tdi -mc persony
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam pytanie do posiadaczy owych aut czy ma być "luz" szpara między kielichem a mocowaniem (mocowanie tzn sie ten talerz co trzyma sprężyne i amora) bo dzis jak podniosłem auto to zauważyłęm że mi koło podskakuje wiec otwieram maskę i patrze z jednej strony mocowanie na kielichu a z drugiej strony podniesione opusciłem auto i z oby stron jest taka szpara ze palce mogę wciśnać są tam jakieś gumy albo coś podobnego??
- VWaldini81
- LDZ
Są tam poduszki które potrafią się mocno sprasować na naszych dziurach i wtedy są widoczne przerwy miedzy podkładką a gniazdem amortyzatora.
a to moze takie być czy trzeba to zmienić za wczasu?? jak to jest
- VWaldini81
- LDZ
Po nie równościach koło może ci nie trzymać się drogi tylko skakać. Musisz zobaczyć jak u ciebie jest.Ja gumy wymieniałem przed zimą i teraz widzę przerwę ale wszystko jest w porządku.
szpara bedzie zawsze. Tak to mniej wiecej wygląda po swieżo wymienionych poduchach:kamilo22 pisze:czy ma być "luz" szpara między kielichem a mocowaniem
Ostatnio zmieniony ndz lut 12, 2017 17:14 przez kiss, łącznie zmieniany 1 raz.
a to ja tam palec wcisne z jednej i drugiej strony szpara jest ok 5mm
kamilo22, wszystko jest ok tez tak mam zresztą w większości samochodów tak jest ,
[url=http://www.ratlook.pl][img]http://images31.fotosik.pl/364/d5ade2bfa65858dd.gif[/img][/url]
Jak będziesz miał wytłuczone gumy to będzie Ci się tłukło z przodu.
Niech Golf bedzie z Tobą :)
Posiadam kabelek + VAG w razie czego pomogę. Pisać !!!!
Specjalista w 1.6 SR - AKL- :)
Posiadam kabelek + VAG w razie czego pomogę. Pisać !!!!
Specjalista w 1.6 SR - AKL- :)
a to narazie jest wszystko ok troche sie wystraszyłem tej szpary i wolałem zapytać dzięki za odp pozdrawiam
Re: zawieszenie przednie w golf 4 tdi -mc persony
mi sie tłucze i już wiem co musze zrobić bo mam taka szczeline że hejggregorii pisze:Jak będziesz miał wytłuczone gumy to będzie Ci się tłukło z przodu.
-
- Mały gagatek
Mam taki przypadek który nie daje mi spokoju. Mechanik ostatnio pobujał mi autem i stwierdził że amortyzatory są do wymiany ale tydzień później na przeglądzie badanie wykazało że są sprawne w 75% i że jeszcze długo moge na nich pojeździć. Jednak samochód jak się go dociśnie z przodu to nie wraca odrazu do pierwotnego położenia tylko się kołysze i jest to mocno wkurzające w czasie jazdy. Podobnie sprawdzałem w xsarze lanosie focusie i peugeocie i tam wszystko było ok tzn samochód odrazu wraca do wyjściowego położenia.
Co może być tego przyczyną? Czy może golfy tak mają? Jest to golf4 1999r. 1.9tdi
Co może być tego przyczyną? Czy może golfy tak mają? Jest to golf4 1999r. 1.9tdi
czy jak sam wymienie poduszki nad amorem to muszę robić zbieżność??
malecki-21 wymień te amory a stare sprzedaj tym od przeglądu jak takie superowe wedle ich testów.
Właśnie to bujanie to pierwsza oznaka zużycia amora bo nie tłumi nic tylko się buja autko.
A co do zbieżności po wymianie poduch to nie musisz robić.
Właśnie to bujanie to pierwsza oznaka zużycia amora bo nie tłumi nic tylko się buja autko.
A co do zbieżności po wymianie poduch to nie musisz robić.