(mkIII) Krótkie pytanie o kute tłoki w ABF
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Nowicjusz
A więc sprawa ma się tak. Kupuje kucizne Woessner-a pod turbo które rzekomo odprężają do wartości 8,0:1 i tu moje pytania:
a) Czy można zastosować grubszą uszczelkę w celu zmniejszenia stopnia sprężenia?
b) Trzeba zastosować grubszą uszczelkę?
c) Przy tych tłokach nie jest wskazana wymiana grubszej uszczelki?
I drugie szybkie pytanie.
Czy do ABF-a podejdzie miska od TDi-ka?
a) Czy można zastosować grubszą uszczelkę w celu zmniejszenia stopnia sprężenia?
b) Trzeba zastosować grubszą uszczelkę?
c) Przy tych tłokach nie jest wskazana wymiana grubszej uszczelki?
I drugie szybkie pytanie.
Czy do ABF-a podejdzie miska od TDi-ka?
- CZIKOS
- Mały gagatek
- Kontakt:
A po co Ci dodatkowo odprężać motor, że chcesz dać grubą uszczelkę?? Przy takim stopniu sprężania możesz już dmuchać konkretne doładowania.
wkladaj zbrojana uszczelke grubosci oryginalu. sprezanie 8,0:1 przy prawidlowo zbudowanym silniku calkowicie zalatwi sprawe
Przecież są stalowe ori uszczelki do ABFów. Te tłoki co napisałeś pięknie odprężają i spokojnie bara można dmuchać.
-
- Nowicjusz
Dokładnie, oryginalną też mam stalową. A korzystając jeszcze z tego tematu, co by innego nie pisać, to mam jeszcze dwa pytanka.
Planuje wstawić tłoki o średnicy 83,5mm, które są o 1mm szersze od oryginałów. Czy ktoś potrafiłby wyliczyć jaka będzie faktyczna po tym pojemność?
I czy miska od TDi podejdzie do bloku ABF?
Planuje wstawić tłoki o średnicy 83,5mm, które są o 1mm szersze od oryginałów. Czy ktoś potrafiłby wyliczyć jaka będzie faktyczna po tym pojemność?
I czy miska od TDi podejdzie do bloku ABF?
podejdzie u mnie taka siedziala wczesniej ale zgubilem :p
- qbejs
- Ma gadane
- Kontakt:
Re: (mkIII) Krótkie pytanie o kute tłoki w ABF
Jeżeli składasz na ori śrubach to najlepiej zapodaj Cometic'a - choć tani nie jest to naprawdę warto no i w razie zdejmowanai głowicy można ją ponownie użyć. Inna opcja to metalowy Victor Reinz/Elring + szpilki ARP. Poza tym przy takim odprężeniu to już nic nie tykaj. Ja pod 1 bara do 1.5 bara w przyszłości zapodałem tłoki 9.5:1 JE.
VW Corrado 2.0 16V@GT2871r || www.shineclinic.pl -> Detaling, Valeting, Smart Repair, Zmiana koloru PlastDip !