Tak jak w temacie, stało się to niespodziewanie, nie robiłem nic przy pompie ostatnio, a dzisiaj przyspieszacz po wciśnięciu cofa się o 0,5 cm do mnie, obroty spadają tylko minimalnie. Zajrzałem za pompę i kiedy się w środku auta wciska "przycisk" pod koniec regulacji dźwigienka się zatrzymuje, a o te 0,5 cm linka się lekko ugina, a po puszczeniu przycisku linka prostuje się, a co za tym idzie - przycisk się cofa. silnik aaz 1,9td.
da się to samemu zreperować?
pozdrawiam
Nie można wcisnąć przyspieszacza do końca, odbija
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Bartek_R
- Pasza dla Świń
- Kontakt:
Przecież to tak jak podciągnąć linkę od hamulca w rowerze popuszczasz śrubkę ostawiasz linkę dokręcasz i gitarra
Dzięki za odpowiedź, no ale to wg mnie nie problem linki tylko tej dźwigienki przy pompie, zacięła się czy coś i nie chce do końca się odchylić.
Jak poluzuję śrubkę i ustawie linkę do aktualnej pozycji dźwigienki, to chociaż przycisk w aucie dojdzie do końca, to obroty mi nie spadną ( i kąt wtrysku się nie cofnie ).
Jak poluzuję śrubkę i ustawie linkę do aktualnej pozycji dźwigienki, to chociaż przycisk w aucie dojdzie do końca, to obroty mi nie spadną ( i kąt wtrysku się nie cofnie ).