Demontaż przedniego środkowego oświetlenia kabiny
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Prosze o pomoc jak to zdemontować tą całą środkową konsolę oświetlenia kabiny. W zimę za mocno pociągnołem za suwak i wyskoczył z prowadnic, teraz co jakiś czas zapala się samoczynnie światło w kabinie podczas jazdy - słychać jak styk lata w obudowie suwaka luzem, ostatnio strzelił bezpiecznik od świateł w bagażnika, podświtlaniu drzwi i kabinie wiec teraz muszę to wymienić.
Dzięki za szybką pomoc- dzień ładny wiec pogrzebać można.
Dzięki za szybką pomoc- dzień ładny wiec pogrzebać można.
odpiąć szkło zasłaniające żarówki, odkręcić 2 wkręty
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Udało się, jednak konsola nie chce wyjść podważyłem dwa zatrzaski i z jednej strony wychodzi ale od strony przycisków i suwaka coś jeszcze trzyma - wypadł mi suwak ze styku i muszę się jakoś dobrać do środka...
prosze o jakąś pomoc jeszcze...
dziekuje
prosze o jakąś pomoc jeszcze...
dziekuje
nie wiem jak się dobrać do zatrzasków pod szybką....? ciągnę targam i nic, może jest jakiś patent zeby nie połamac tej konsolki ?
Czy oprócz tego konsolka po wyjęciu jest na jakimś kablu, styku ?
dzieki za pomoc
Czy oprócz tego konsolka po wyjęciu jest na jakimś kablu, styku ?
dzieki za pomoc
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
tekken82,
Witaj Tekken,widzę że miałeś problem z wyciągnieciem konsoli oświetlenia sufitowego.Wczoraj zdarzyła mi się ta sama sytuacja,że wypadł suwak.Zdemontowałem więc konsolę,wyjąłem ją całą....i jest kolejny problem
... jest tam mała podłużna blaszka ktorą trzeba w jakiś logiczny sposób założyć(zespolić z suwakiem) Znalazłem ją luzem,tak samo jak jakąś małą sprężynkę.Za cholere nie wiem jak to wszystko do siebie logicznie pasuje,i jak to zamontować.Jeśli potrafisz,proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Mr.Brightside
Witaj Tekken,widzę że miałeś problem z wyciągnieciem konsoli oświetlenia sufitowego.Wczoraj zdarzyła mi się ta sama sytuacja,że wypadł suwak.Zdemontowałem więc konsolę,wyjąłem ją całą....i jest kolejny problem
... jest tam mała podłużna blaszka ktorą trzeba w jakiś logiczny sposób założyć(zespolić z suwakiem) Znalazłem ją luzem,tak samo jak jakąś małą sprężynkę.Za cholere nie wiem jak to wszystko do siebie logicznie pasuje,i jak to zamontować.Jeśli potrafisz,proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Mr.Brightside
Re: Demontaż przedniego środkowego oświetlenia kabiny
Pasuje na pewnoMr.Brightside pisze:tekken82,
Pozdrawiam
Mr.Brightside
pierw idzie blaszka a na nią sprenżynka która ją dociska i ma uchwyt...
tylko: jest to nietrwały sposób gdyż znowu mi wypadła i olałem teraz temat... trzeba na stałe zamocować tą sprężynkę ale nie wiem jeszcze jak..
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Tak tez czułem,że blaszka i na ta blaszkę wchodzi sprężynka,tylko czy ta blaszka idzie"tym wypukłym grzbietem"do góry czy do dołu?A sprężynka ...jak sprężynka z jednej strony węższa z drugiej o większej średnicy?Uchwyt o którym piszesz to jeszcze inny osobny element?bo nic innego tam nie znalazłem.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Nowicjusz
- Kontakt: