Problem z kołem pompy wtryskowej
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Przed wymianą rozrządu ze zdjętym paskiem doszedłem do tego iż koło od pompy wtryskowej nie chce się przekręcić więcej jak 1/4 obrotu nawet większą siłą jaka to może być przyczyna? Dodam że samochód stał bez paska i nie odpalany z 5 dni. Silnik AFN 1.9 tdi
Po co kręcisz kołem pasowym pompy ze zdjętym paskiem jestem ciekaw. Jak odkręcisz przewody wysokiego ciśnienia od wtryskiwaczy to się sam zorientujesz dlaczego wcześniej koło pompy stawiało taki opór.
Machor83, pompa wtryskowa musi wytworzyc 300bra na kazdy z wtrysków a ty chciałeś zakręcić kołem ręką? 

Re: Problem z kołem pompy wtryskowej
Tylko że przewody od wtrysków zostały zdjęte i jest to samo.. więc boję się zakładać pasek rozrządu bo jeszcze przez to przeskoczy bo coś się w niej zablokowało, odpadło?.. Kołem pompy mogę ruszać dość mocno do siebie i od siebieSztomel pisze:Po co kręcisz kołem pasowym pompy ze zdjętym paskiem jestem ciekaw. Jak odkręcisz przewody wysokiego ciśnienia od wtryskiwaczy to się sam zorientujesz dlaczego wcześniej koło pompy stawiało taki opór.

O to film co prawda odkręcona osłona w nią tez delikatnie stuka ale sami zobaczcie http://w857.wrzuta.pl/film/38MWHZkcMi0/wideo0009" onclick="window.open(this.href);return false;
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Machor83 pisze:Tylko że przewody od wtrysków zostały zdjęte i jest to samo.. więc boję się zakładać pasek rozrządu bo jeszcze przez to przeskoczy bo coś się w niej zablokowało, odpadło?.. Kołem pompy mogę ruszać dość mocno do siebie i od siebieMoże w cholerę spadł ten bolec pod nastawnikiem?
O to film co prawda odkręcona osłona w nią tez delikatnie stuka ale sami zobaczcie http://w857.wrzuta.pl/film/38MWHZkcMi0/wideo0009" onclick="window.open(this.href);return false;

Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
Re: Problem z kołem pompy wtryskowej
Zapomniałem dodać ważnej sprawy pasek mi przeskoczył i zawory uderzyły w tłoki. Wykryłem rozwalony napinacz z tyłu. Jedna szklanka daje się wciskać w rękach ale na próbie szczelności zaworów wyszło ok więc się domykają i otwierają. Więc ich nie zgięło tylko szklana poszła. Kołem nie mogę ruszyć nawet 2 rękami ale założę rozrząd i sprawdzę jak ciężko będzie po złożeniu kręcić wałem.
Dyrdymały piszecie o 300 Barach-na pewno bez zasilania na zawór stop.
Sprężyny trzymają i już, załóż klucz na koło pasowe i ma sie kręcic.
Sprężyny trzymają i już, załóż klucz na koło pasowe i ma sie kręcic.
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
To akurat pompie krzywdy nie mogło wyrządzićMachor83 pisze:Zapomniałem dodać ważnej sprawy pasek mi przeskoczył i zawory uderzyły w tłoki.
Zrób tak jak radzi Tommi029,Machor83 pisze: Kołem nie mogę ruszyć nawet 2 rękami ale założę rozrząd i sprawdzę jak ciężko będzie po złożeniu kręcić wałem.
Jak pompa nie ruszy pod kluczem to coś sie w niej w środku wysr..łoTommi029 pisze: załóż klucz na koło pasowe i ma sie kręcic.
Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018