tak wertuje ten cały temat od tygodnia i kurcze już się pogubiłem
jakie wkońcu te etapy są polerki?? chodzi mi o polerke ręczną ponieważ na maszynke narazie brak funduszu a poza tym bałbym się o lakier by nie przetrzeć wiec ręczna.
wiem powiecie ze było wcześniej ale byście mogli napsiać tak wprost etapy. powiem ze moje autko to golfik 4 kolor błyszcząca czerwień jest swieżo nabyty i skoro idzie ciepło chciałbym o niego zadbać.
moje wnioski jak się mylę to poprawcie mnie ok:
etap 1 mycie
czy tu zastosowac szampon czy najpierw jakiegos cleanera ?? i potem umyc szampone
etap 2
politura ( gdyż wiem ze lakier jest zadbany i nie wymaga użycia pasty ściernej) aha i jeszcze kiedy uzywa sie glinki ?? i wogole po co jej sie uzywa??z tego co wnioskuje to sie ja daje przed politurą ??
etap 3
czy tu po politurze umyc auto jeszcze raz czy od razu po wytrzeniu auta na sucho przejsc do woskowania ??
no i teraz płyny co byscie polecili z politury ?? czy sa jakies politury by tak wyciągnąc głęboką czerwien z mojej perły ??
i potem jaki wosk do polerki ręcznej ?? moze byc cos z poorboys??
przepraszam ze tak pytam ale chciałbym by to tak ogarnac w skrocie
prosze o wyrozumiałosc to moje pierwsze auto i chce zadbac o niego bo wkoncu bedzie mnei wozic
za wszystko dziękuje i jak dokonam kosmetyki autka to sie napewno wam pochwale pozdro