Problem z silnikiem tdi (90KM) w golfie III
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam..
Mam problem z moim autem a mianowicie z silnikiem. Auto wcale nie ma mocy,nie może się ,,rozejść,,. Została wymieniona turbina bo mechanik tak twierdził i dalej nic... Może ktoś mi coś doradzi???? Proszę o pomoc bo już mam dość wrzucania pieniędzy w błoto...
Mam problem z moim autem a mianowicie z silnikiem. Auto wcale nie ma mocy,nie może się ,,rozejść,,. Została wymieniona turbina bo mechanik tak twierdził i dalej nic... Może ktoś mi coś doradzi???? Proszę o pomoc bo już mam dość wrzucania pieniędzy w błoto...
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
To niech mechanik zakłada starą turbosprężarkę i oddaje kasę, sokoro jego diagnoza okazała się dohuttner pisze: Została wymieniona turbina bo mechanik tak twierdził i dalej nic...

Zapytaj na forum regionalnym czy Ci ktoś nie podepnie auta po vag i wykona logi, sprawdzi błędy w sterowniku.
Może jest coś co rozjaśni temat.
Ale auto chodziło,potem zaczął przerywać a teraz znowu zamula... Był okres że chodził lepiej od innych z tym samym silnikiem...
- italiano_83
- V.I.P.
Pomijając podstawowe informacje o kontroli filtrów paliwa/powietrza skontrolowaniu instalacji nadciśnienia sterującej pracą turbosprężarką, zapowietrzenie układu paliwowego. Trzeba wykonać logi i będziemy widzieć co się dzieje z parametrami silnika podczas jego pracy.
Dzieje się tak odkąd brakło paliwa.... Wymieniłem więc filtr i dalej nic...
- italiano_83
- V.I.P.
Się historia rozwijahuttner pisze:Dzieje się tak odkąd brakło paliwa....