skrzynia biegów chyba padła help :(
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
siema mam GOLFA 1.6 16v 2001 rok , problem bo nie jestem do końca pewnien ale chyba skrzynia mi pada dzisiaj rano jechałem do pracy na 4 biegu od jakiegoś roku słyszałem dziwny szum tylko na 4, dzisiaj jechałem do pracy i coś w końcu zaczęło sie dziać słyszałem jakieś pojedyńcze trzaski dodam ze głośne jak by ze skrzyni po czym jechałem udawałem ze nie słysze tego przyśpieszałem na 4 nagłe poczułem szarpnięcie i juz było po wszystkim dzwięk jak by jakieś śrubeczki latały w czymś metalowym i straciłem 4 ale 1 2 3 5 i R działają tylko słychać jakby ktoś począsał w garnku śrubką mocno waląc co to moze być czy to skrzynia czy co ?
dzwięk dochodzi ze skrzyni a powiem ze to juz 2 za mojej kadencji 1 rozerwał jakiś bolec ;/ ta jest cała czy dało by sie to samemu naprawić jak tak to gdzie szukać części i czy ktoś miał podobny problem i jak to zaradził powtarzam ze 4 biegu juz nie mam i nie bede na dzień dzisiejszy jezdził bo szkoda mi nerwów chce przeznaczyć 2 tys na to tylko zastanawiam sie jak kupie skrzynie to jakie ma mieć oznaczenie i na co mam zwracać uwage podczas kupna bo troszke czytałem o jakieś nity coś tam nie halo czy skrzynie oddać do regeneracji za 1000 czy kupić uzywke za 1200 ?.
aha powiem jeszcze taką ciekawostke wcale sie nie zdziwiłem przestaniem pracy 4 biegu bo wiedziałem ze ten dzwięk co 4 bieg wydawał z ni kąd sie nie bierze i napewno bede tego skutki pozdrwiam i czekam na wyczerpujące odpowiedzi
dzwięk dochodzi ze skrzyni a powiem ze to juz 2 za mojej kadencji 1 rozerwał jakiś bolec ;/ ta jest cała czy dało by sie to samemu naprawić jak tak to gdzie szukać części i czy ktoś miał podobny problem i jak to zaradził powtarzam ze 4 biegu juz nie mam i nie bede na dzień dzisiejszy jezdził bo szkoda mi nerwów chce przeznaczyć 2 tys na to tylko zastanawiam sie jak kupie skrzynie to jakie ma mieć oznaczenie i na co mam zwracać uwage podczas kupna bo troszke czytałem o jakieś nity coś tam nie halo czy skrzynie oddać do regeneracji za 1000 czy kupić uzywke za 1200 ?.
aha powiem jeszcze taką ciekawostke wcale sie nie zdziwiłem przestaniem pracy 4 biegu bo wiedziałem ze ten dzwięk co 4 bieg wydawał z ni kąd sie nie bierze i napewno bede tego skutki pozdrwiam i czekam na wyczerpujące odpowiedzi
Gdyby babcia miała jaja była by dziatkiem
Co Ci moge powiedzieć. O skrzyniach do tych silników to można książki juz pisać i taka książkę wiedzy masz już na forum,tylko trzeba poszukać.
Rozbierz skrzynię zobacz co się stało potem dopiero mozna cokolwiek mówić ,co się opłaca a co nie,naprawiać czy nie.
Acha i prosze Cie popraw podpis bo ja tam polonistą nie jestem ,ale aż oczy bolą.
Rozbierz skrzynię zobacz co się stało potem dopiero mozna cokolwiek mówić ,co się opłaca a co nie,naprawiać czy nie.
Acha i prosze Cie popraw podpis bo ja tam polonistą nie jestem ,ale aż oczy bolą.
aha dzięki ale mało wyczerpałeś odpowieć napisałem tego posta zeby mi tu ludzie napisali co to moze być a nie zebyś mnie odsyłał i szukał jakich innych a podpis jest specjalnie tak zrobiony troszku pożartować
aha czekaj ide do auta zaraz wyciągne skrzynie i ci powiem co jest nie tak zw
czekam na odpowiedzi a nie na jakieś głupoty co spam robią mi w poście jak nie wiesz co napisać to trzeba było napisać aha spoko bo to co mi napisałeś to sam wiem nie spamuj
aha czekaj ide do auta zaraz wyciągne skrzynie i ci powiem co jest nie tak zw
czekam na odpowiedzi a nie na jakieś głupoty co spam robią mi w poście jak nie wiesz co napisać to trzeba było napisać aha spoko bo to co mi napisałeś to sam wiem nie spamuj
Ja Ci człowieku spamuje. O tych skrzyniach było pisane tysiace razy .Zawsze psuje się w nich to samo czyli ,albo bolec od satelit ,albo lecą nity.
Tak czy siak nikt tu nie jest jasnowidzem żeby wiedzieć co "jaśnie paniczowi" się zepsuło w skrzyni.
Co Ci mam powiedzieć ze poszło koło czwartego biegu,nie mam zielonego pojęcia i nikt inny tez nie będzie wiedział jeśli nie rozbierze skrzyni.
Z mojej strony tyle
Nie pozdrawiam
Tak czy siak nikt tu nie jest jasnowidzem żeby wiedzieć co "jaśnie paniczowi" się zepsuło w skrzyni.
Co Ci mam powiedzieć ze poszło koło czwartego biegu,nie mam zielonego pojęcia i nikt inny tez nie będzie wiedział jeśli nie rozbierze skrzyni.
Z mojej strony tyle
Nie pozdrawiam
aha jeszcze 1 pytanie kupic skrzynie po regeneracji czy taką z demontażu bo zastanawiam sie a nie wiem taniej mnie wyjdzie z demont ale czytałem ze z reg wymienili nity na śruby co możecie doradzić ?
masz skrzynie biegow z tiptronikiem czy bez ?? i w ogole bardzo tanio jak za naprawe skrzyni czy za urzywana mi zaspiewali za sama diagnostyke 1500 zl