Golf III 1.6 D z golfa II... Odpala i gaśnie..
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam...
Mój problem wygląda następująco...
W samochodzie wymieniałem nagrzewnice i żeby ją odkręcić musiałem zrobić dostęp do śruby trzymającej i odkęcić kolektor ssący... później licznik, deske, rozlaczyc wszystkie kostki które przeszkadzaj itp... Ale nie o tym temat....
Po złożeniu wszystkiego do kupy nagrzewam świece odpalam normalnie ale samochód ma bardzo niskie oborty i nie reaguje na gaz (dodawaniu przy pompie) nic jakby w ogole go nie było... chodzi chwilke na niskich obrotach i gaśnie... następne podejście odpalam, odpala i znów to samo... gaśnie!! W czym problem miał ktoś już taki przypadek
PozdraVWiam!!
Mój problem wygląda następująco...
W samochodzie wymieniałem nagrzewnice i żeby ją odkręcić musiałem zrobić dostęp do śruby trzymającej i odkęcić kolektor ssący... później licznik, deske, rozlaczyc wszystkie kostki które przeszkadzaj itp... Ale nie o tym temat....
Po złożeniu wszystkiego do kupy nagrzewam świece odpalam normalnie ale samochód ma bardzo niskie oborty i nie reaguje na gaz (dodawaniu przy pompie) nic jakby w ogole go nie było... chodzi chwilke na niskich obrotach i gaśnie... następne podejście odpalam, odpala i znów to samo... gaśnie!! W czym problem miał ktoś już taki przypadek
PozdraVWiam!!
Wszystko ze sobą dobrze pospinałeś ( kości - bezpieczniki - przekaźniki ) ....
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
przekaźników nie odłączałem, bezpiecznikow tez, nie stacyjki tez nei ruszalem... odlaczylem tylko co trzeba było włączniki (świateł, grzania tylnej szyby itp od ogrzewania a tak nic nie bylo ruszane raczej.... chyba ze przy wyciaganiu cos sie odlaczylo....
Właśnie to miałem napisać === po dociskaj wszystko ... może coś się poluzowało przy demontażu ..
a i jeszcze jedno jak sprawdzić czy wtyczki jest jakaś odłączona np prad z aku gdzie podlaczyc do pompy? moze tak sprawdze najpierw i wtedy bedzie wiadomo czy prad czy przewody od ropy, czy moze pompa
Miernikiem byś musiał posprawdzać ... układ paliwowy raczej nie miał prawa się zapowietrzyć , bo przecież go nie ruszałeś przy wymianie nagrzewnicy ...
- mk2manhattan
- Ma gadane
prąd do pompy wtryskowej podaj na krotko do zaworka i sprawdz
pompe podłączyłem na krótko slychac jak zaworek sie otwiera i dalej nic.... odlaczylem na zaplonie podlaczylem wtyczke i tez slychac pykniecie wiec tu jest dobrze...
moze swiece nie grzeja?
teraz samochod nie odpala tak jakby chcial a niemogl......
moze swiece nie grzeja?
teraz samochod nie odpala tak jakby chcial a niemogl......
- mk2manhattan
- Ma gadane